در زمان خواب زمستانه کمترین خسارت به درختان میوه در اثر سرمازدگی وارد می‌شود.
کد خبر: ۱۰۰۵۰۶۶
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۵ 29 October 2021

تابناک فارس به نقل از صدا و سیما: مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز با اشاره به انواع سرمازدگی می‌گوید: سه نوع سرمازدگی داریم که شامل سرمازدگی زودرس پاییزه، سرمای عمیق زمستانه و سرمای دیرس بهاره است و برای به حداقل رساندن خسارت تاثیرات سرمازدگی، مقاوم کردن جوانه‌های گل برای سال بعد تغذیه با ترکیبات پتاس بالا و آمینو اسید‌ها در این فصل توصیه می‌شود.
ذبیح اله سیروسی افزود: کاهش استفاده از کود‌های ازته در مناطق مختلف و سرد در درختان میوه باعث رسیدگی و رنگ گیری زودتر و در نتیجه برداشت سریعتر میوه می‌شود و این کار با تنظیم آبیاری درختان باعث می‌شود با سرد شدن هوا، درختان زودتر خزان و برگریزان را شروع و در نتیجه به خواب زمستانه بروند و در زمان خواب زمستانه کمترین خسارت به درختان میوه در اثر سرمازدگی وارد می‌شود.

سیروسی اضافه می‌کند: استفاده از کود‌های پتاسه باعث افزایش مقاومت در گیاهان در برابر عوامل طبیعی نظیر خشکسالی، سرمازدگی و گرما می‌شود و برداشت سریعتر محصول باعث می‌شود درختان میوه معتدله سریعتر به خواب روند و استفاده از مالچ‌ها در زمستان می‌تواند از یخ زدگی گیاهان جلوگیری کند، همچنین استفاده از شید به دلیل حفظ گرما در شب و آبیاری در زمان وقوع پدیده کاهش دما می‌تواند از سرمازدگی محصولات کشاورزی جلوگیری کند.
او با اشاره به آمار سرمازدگی محصولات کشاورزی شهرستان شیراز تا ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ اعلام کرد: در مجموع به ۲۹ هزار و ۴۴۸ هکتار از اراضی شهرستان شیراز خسارت ۱۰ تا ۱۰۰ درصدی ناشی از سرمازدگی تا این تاریخ وارد شده که رقم ریالی آن معادل ۱۲۴۰۷۶۱ ریال است.
سیروسی ادامه می‌دهد: سطح خسارت سرمازدگی باغبانی شهرستان شیراز تا نیمه اول فروردین امسال ۱۰۱۵۱ هکتار بوده است و محصولاتی مانند گندم، جو، کلزا، سیب زمینی، پیاز، پسته، گل محمدی، انار، گردو و … دچار خسارت شدند که گندم و جو از میان محصولات زراعی و پسته از میان محصولات باغی دچار بیشترین آسیب دیدگی ناشی از سرمازدگی شده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار