تغذیه سالم، عاملی مهم و اساسی در حفظ و ارتقای سلامت و پیشگیری و کنترل بیماری‌ها است.
کد خبر: ۱۰۲۰۳۸۱
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۸ 04 January 2022

تابناک فارس به نقل از صدا و سیما: کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت:اضافه وزن و چاقی می‌تواند اصلی‌ترین عامل خطر بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، مشکلات عضلانی اسکلتی و سرطان‌ها باشد.
ساره موزه افزود:به مناسبت پویش ملی تغذیه که ازفردا پانزدهم تا سی ام دی برگزار می‌شود، با راهکار‌های مهم تغذیه‌ای که به سلامت غذایی ما کمک می‌کند، آشنا می‌شویم.
وی ادامه داد:با به کارگیری این ۱۲ راهکار تغذیه‌ای می‌توان به تدریج عادات غذایی را اصلاح کرده و برنامه غذایی تضمین کننده سلامتی خود و خانواده را برای پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی داشت.

۱. تعداد وعده‌های غذایی را افزایش و حجم مصرفی هر وعده را کاهش دهیم.
۲. هیچ یک از وعده‌ها به ویژه وعده صبحانه را حذف نکنیم و تلاش کنیم ساعت ثابتی برای صرف غذا در روز داشته باشیم.
۳. غذا را به آرامی میل کنیم و لقمه‌های غذا را به خوبی بجویم.
۴. سالاد یا سبزی خوردن را همراه با وعده‌های غذایی مصرف کنیم.
۵. سالاد را با چاشنی‌هایی مثل آب لیمو، آب نارنج، آب غوره بدون نمک، روغن زیتون، ماست کم چرب، سبزی‌های معطر و ادویه‌ها میل کنیم.
۶. روزانه ۲ تا ۴ واحد از انواع میوه‌ها را مصرف کنیم.
۷. از نان‌های تهیه شده با آرد سبوس دار استفاده کنیم.
۸. مصرف حبوبات را در برنامه غذایی افزایش دهیم.
۹. غذا‌های حاوی قند و شکر مانند انواع شیرینی ها، شکلات، آب نبات، انواع نوشیدنی‌های گازدار، شربت‌ها و آب میوه‌های صنعتی و مربا را محدود کنیم.
۱۰. چربی‌های قابل مشاهده گوشت را جدا کرده و مرغ و ماهی را بدون پوست مصرف کنیم.
۱۱. از مصرف پنیر‌های خامه ای، غذا‌های چرب و سرخ شده، روغن حیوانی، کره، دنبه، خامه و سرشیر، کله پاچه خودداری کنیم.
۱۲. مصرف انواع فست فود را به کمترین میزان ممکن برسانیم.

برچسب ها: راهکار ، تغذیه ، اضافه وزن
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار