موضوعی که در جلسه امروز نیز به آن پرداخته شد و نشان از یک عقب‌ماندگی در این زمینه دارد چراکه پس از گذشت 4 سال همچنان شیرین بیان اندر خم ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری است.
کد خبر: ۱۰۳۳۸۴۷
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۱ 13 March 2022

تابناک فارس به نقل از تسنیم: گیاهان دارویی یکی از ظرفیت‌های استان فارس است که توجه به آنها می‌تواند اقتصاد استان را رونق دهد. تاکیدی که محمدهادی ایمانیه استاندار فارس در مدت تصدی خود بارها در جلسات مرتبط بر آن تاکید کرده و خواستار توجه به این مسئله شده است.

به اعتقاد وی استان فارس بستری مناسب برای کاشت گیاهان دارویی است که علاوه بر مصرف کم آب، ارزش افزوده درخور توجهی در بر دارد. ایمانیه در آذرماه امسال مقرر کرد که توانمندی‌های هر شهرستان در زمینه کشت گیاهان دارویی دوباره مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد.

به گفته استاندار فارس وجود دانشگاه شیراز و همچنین مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی از جمله ظرفیت‌های استان فارس برای توسعه کشت گیاهان دارویی است که باید در این زمینه به آن توجه کرد.

شیرین بیان یکی از گیاهان دارویی در استان فارس است که براساس آمار رسمی این استان با تولید 60 درصد شیرین‌بیان ایران رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. استفاده از شیوه‌های نوین کشت و مکانیزه کردن فرآیند بهره‌برداری از تولید و صادرات این محصول دارویی می‌تواند رونق اقتصادی را برای استان در پی داشته باشد.

در همین راستا امروز جلسه‌ای با عنوان میز ملی صادرات شیرین بیان ایران با حضور مسئولان در اتاق بازرگانی استان فارس برگزار شد و عبدالعظیم خادم‌حمزه سرپرست امور اقتصادی استانداری فارس به جایگاه ایران در صادرات شیرین‌بیان اشاره کرد و اظهار داشت: ایران پیش از این رتبه نخست صادرات شیرین بیان را داشته اما این جایگاه امروز به رتبه هفتم رسیده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های استان فارس در تولید این گیاه دارویی گفت: خام‌فروشی از مهم‌ترین چالش‌ها و مشکلات در گیاهان دارویی به ویژه شیرین بیان است در حالی که باید با ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری تحت عنوان صنایع پایین‌دستی هم از خام‌فروشی جلوگیری کرد و هم موانع صادرات را برطرف کرد.

خادم‌حمزه با تاکید بر اینکه برای رفع موانع صادراتی باید هماهنگی مناسبی با اتحادیه‌ها و بخش خصوصی ایجاد شود، افزود: در صادرات گیاهان دارویی باید دانش‌بنیان عمل کرد و اگر به این مقوله توجه شود توسعه در استان سرعت بیشتری می‌گیرد.

سرپرست معاونت اقتصادی استانداری فارس با بیان اینکه تمرکز همه امور در تهران و عدم تفویض اختیار به استان‌ها سبب مشکلات بسیاری شده است، تصریح کرد: باید به این مسئله توجه شود چراکه بسیاری از موانع و مشکلات صادرات به دلیل تمرکزگرایی تصمیمات در مرکز کشور است.

وی با تاکید بر توسعه تجارت شیرین بیان عدم تصمیم‌گیری‌های صحیح مدیریتی را از دیگر عوامل رکود صادرات این محصول عنوان کرد و گفت: برای افزایش صادرات و ارزش افزوده شیرین بیان باید تمام دستگاه‌های مرتبط متعهد شوند و پای کار بیایند.

خادم‌حمزه بر لازم‌الاجرا بودن تصمیم‌های میز ملی تاکید کرد و افزود: هر نوع تصمیم‌گیری در امور مختلف صنعت و صادرات شیرین بیان باید در میز ملی صادرات شیرین بیان انجام شود و همه دستگاه‌های مرتبط نیز از صادرات این محصول و افزایش آن حمایت کنند.

حمیدرضا ایزدی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز با اشاره به اینکه 10 واحد تولیدی از 17 واحد پودر و عصاره شیرین بیان در استان فارس است، خواستار توجه جدی به صنایع پایین‌دستی و فرآوری محصول شیرین‌بیان شد.

وی با بیان اینکه استان فارس با تولید 60 درصد شیرین‌بیان ایران نیز رتبه نخست را به خود اختصاص داده است، گفت: استفاده از شیوه‌های نوین و دانش‌بنیان در کنار استفاده‌ از روش‌های نو و تازه کشت و بهره‌برداری می‌تواند تولید این محصول در استان را متفاوت کند.

ایزدی بیان کرد: دستورالعمل جدید سازمان توسعه تجارت ایران تفویض اختیار به استان‌ها در قالب تشکیل میز‌های ملی توسعه صادرات است و از ابتدای سال میز ملی توسعه تجارت شامل انجیر، انار، شیرین بیان، اسانس و عرقیات گیاهی و تجهیزات مخابراتی در استان فارس تشکیل شده است.

تشکیل این میز و تاکید بر افزایش صادرات شیرین‌بیان در استان فارس در حالی است که در سال‌های گذشته نیز این موضوع همواره مطرح بوده است از جمله در سال 96 رئیس اتاق بازرگانی استان فارس از لزوم تشکیل کنسرسیوم شیرین بیان سخن گفته و بر این امر تاکید کرده بود.

به گفته جمال رازقی در همان زمان تامین مواد اولیه شیرین بیان یکی از مشکلات فعالان این بخش است که باید برنامه زمان‌بندی مشخصی برای تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی در کشور و استان انجام شود تا صادرات آن نیز بدون مشکل انجام شود.

 

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس گفته بود که عمده صادرات شیرین بیان به صورت پودر و عصاره انجام می‌شود که باید به سمت تولید محصولات فرآوری شده از این گیاه برود که ارزش افزوده بیشتری را برای کشور و استان ایجاد کند.

موضوعی که در جلسه امروز نیز به آن پرداخته شد و نشان از یک عقب‌ماندگی در این زمینه دارد چراکه پس از گذشت 4 سال همچنان شیرین بیان اندر خم ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری است.

برچسب ها: شیرین بیان ، صادرات
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار