ویتامین‌ها ترکیبات آلی هستند که به مقدار کم موردنیاز بدن هستند و در متابولیسم ترکیبات مختلف نقش مهمی دارد.
کد خبر: ۱۰۸۰۷۹۶
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۵ 06 December 2022

تابناک فارس به نقل از صدا و سیما: ویتامین‌ها برخلاف پروتئین ها، لپید‌ها و کربوهیدرات‌ها انرژی زا نیستند، اما وجود آن‌ها برای رشد طبیعی و پیشگیری از بیماری‌ها لازم است.
اکثر حیوانات به جز انسان، میمون، خوکچه هندی، ماهی‌ها و بلبل قادر به سنتز اسید اسکوربیک در بدن هستند و این سنتز در کبد انجام می‌شود. اما انسان به علت نداشتن آنزیم‌های ضروری به منابع غذایی متکی است.
در این مطلب به اهمیت مصرف ویتامین C در سلامت می‌پردازیم.

در تکنولوژی صنایع غذایی ویتامین C کاربرد‌های زیر را دارد:

به عنوان: آنتی اکسیدان

بهبود دهنده در آرد

پایدار کننده رنگ در گوشت‌های فرآوری شده

عامل جلوگیری کننده از قهوه‌ای شدن آنزیمی

منابع غذایی ویتامین C

فرآورده‌های حیوانی، منابع چندان غنی برای ویتامین C نیست و تنها جگر و شیر حاوی این ویتامین است. غنی‌ترین منابع گیاهی، گل کلم، اسفناج، کیوی، پرتقال و مرکبات دیگر، توت فرنگی و جعفری است. در گیاهان ممکن است بسته به بخش‌های مختلف گیاه، مرحله رشد و نمو و فصل سال، غلظت ویتامین C متفاوت باشد.

نقش ویتامین C در بدن
شرکت در سنتز مواد زمینه بافت پیوندی:

ماده زمینه‌ای بافت پیوندی از اجزای پرتئین (کلاژن) و کربوهیدراتی تشکیل شده است. ویتامین C در سنتز ماده زمینه‌ای نقش مهم دارد.

شرکت در تشکیل عاج دندان و استخوان‌های دراز

ویتامین C برای تولید سلول‌های طبیعی عاج دندان ضروری است. همچنین قالب استخوان از کلاژن ساخته شده است و ویتامین در سنتز کلاژن نقش دارد.

برچسب ها: مصرف ، ویتامین سی
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار