ناباروری از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان یکی از مهمترین مشکلات بهداشت عمومی مطرح است و آمار‌ها نشان می‌دهد نزدیک به ۸۱ میلیون فرد نابارور در سراسر دنیا وجود دارد.
کد خبر: ۱۰۸۸۳۸۹
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۸ 20 January 2023

تابناک فارس به نقل از صدا و سیما: دکتری تخصصی علوم تغذیه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیرازگفت:عوامل مختلفی مانند سن، استرس، رژیم غذایی ناسالم، داشتن اضافه وزن و چاقی، ورزش‌های شدید و نامناسب و سیگار کشیدن می‌تواند بر ناباروی اثر بگذارد.

سیده پریسا موسویان، افزود:چاقی در کودکان با بلوغ زودرس همراه است که این امر می‌تواند بر تکامل سیستم تولید مثل اثر گذارد و در بزرگسالی فرد را مستعد ناباروری کند. از طرفی چاقی در دوران کودکی عامل مهمی در ایجاد سندروم تخمدان پلی کیستیک در بزرگسالی محسوب می‌شود که این سندرم شایع‌ترین علت ناباروری در بانوان است.
وی ادامه داد:چاقی می‌تواند بر باروری زنان از طریق ایجاد اختلال در تعادل هورمونی، افزایش میزان هورمون‌های مردانه، نامنظم شدن تخمک گذاری و چرخه قاعدگی و در نهایت قطع تخمک گذاری تاثیر بگذارد.

او اظهار داشت:همچنین تحقیقات متعدد نشان می‌دهد که زنان مبتلا به چاقی و اضافه وزن در مقایسه با زنانی که وزن طبیعی دارند، دیرتر و سخت‌تر باردار می‌شوند. حتی پس از باردار شدن نیز احتمال ناموفق بودن بارداری در آن‌ها بیشتر است.

دکتر موسویان گفت: اگر خانمی با اضافه وزن و چاقی باردار شود، دچار مشکلات متعدد بارداری شامل: پره اکلامپسی (مسمومیت بارداری)، دیابت بارداری، پارگی کیسه آب، سقط جنین، زایمان زودرس و مواردی از این دست می‌شود.
به گفته این کارشناس تغذیه مطالعات نشان می‌دهد چاقی علاوه بر اختلال در باروری طبیعی، بر میزان موفقیت درمان‌های کمک باروری تأثیر می‌گذارد. به عبارت دیگر در زنانی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند، احتمال موفقیت باروری مصنوعی کمتر از افرادی است که وزن طبیعی دارند.

دکتری تخصصی علوم تغذیه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیرازگفت:چاقی تنها بر باروری زنان تاثیر نمی‌گذارد، بلکه تحقیقات بسیاری نشان داده است شیوع ناباروری در مردانی که شاخص توده بدنی بالاتری دارند به طور قابل توجهی بیشتر از مردان با وزن طبیعی است. در مردان به ازای هر ۹ کیلوگرم اضافه وزن، شانس ناباروری ۱۰ درصد افزایش می‌یابد. چاقی در مردان بر کیفیت اسپرم، تعداد اسپرم و سطح هورمون‌های جنسی مردانه (از جمله تستوسترون) تاثیر منفی می‌گذارد؛ بنابراین رسیدن به وزن مطلوب زیر نظر مشاوره تغذیه می‌تواند در درمان ناباروری مرتبط با چاقی موثر باشد.

برچسب ها: چاقی ، ناباروری
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار