با وجود اينكه فارس از نظر توليد محصولات باغي ازجمله، انجير و بادام و انار مقام اول و از نظر توليد مركبات مقام دوم كشور را دارد ، با اين وجود نبود صنايع تبديلي غذايي مناسب سبب شده تاباغداران استان براي جلوگيري از ضرر وزيان مجبور به فروش محصولات خود به حداقل قيمت به دلالان باشند موضوعي كه سبب شد تا معاون باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان اعلام كند:«نبود صنايع تبديلي مناسب براي محصولات باغي توليدي دراستان سبب شده تا ضايعات توليدي به شدت بالا برود.» موضوعي كه با توجه به ارزآوری 200 میلیون دلاری صادرات محصولات کشاورزی دراين منطقه مي تواند قابل توجه باشد.
کد خبر: ۵۶۳۹۰۵
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۰ 10 February 2018

 

تابناک فارس به نقل از جوان آنلاین:توليد انواع محصولات باغي از جمله ،انار، انجير ، سيب ، هلو وشليل ومركبات در فارس سبب شده تا اين استان همواره در زمينه توليدات اين محصولات كه ازكيفيت بالايي نيز برخوردار هستند حرفهاي بسياري براي گفتن داشته باشد . رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس دراين خصوص مي گويد:« شرايط مساعد آب وهوايي دركنار حاصلخيزي خاك از جمله مزايايي است كه سبب شده تا محصولات باغي وكشاورزي با كيفيتي خوب در استان توليد شود.»

محمد مهدی قاسمی مي افزايد:«اين شرايط مناسب سبب شده تا استان فارس در تولید انواع زراعی و باغی از قبیل جو، گندم ، حبوبات، علوفه های دامی، انگور، انار، انجیر، لیموترش و ... رتبه اول را کشور را به خود اختصاص بدهد.» وي ادامه مي دهد « اين مزيتها موجب شد تا سال گذشته میزان ارزآوری صادرات محصولات کشاورزی این استان به200 میلیون دلار برسد.»

از سيب تا انگور

از انجا كه برخي از محصولات كشاورزي وباغي عمر كوتاهي دارند وبراي جلوگيري از تخريب به شدت نيازمند تبديل شدن هستند لذا اين مهم ايجاب مي كند تا دركنار باغات صنايع تبديلي مناسب ايجاد شده تا ضمن جلوگيري از تخريب براي محصول توليدي ارزش آفريني كند.

از آنجا كه سيب وانگورتوليدي در شيراز يكي از مهمترين محصول باغي اين استان به شمار مي رود كه نمي توان آنها را براي مدت زيادي نگه داشت لذا اين دومحصول به شدت نيازمند تبديل شدن به كمپوت وآب ميوه هستند.

معاون باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان دراين خصوص مي گويد:«شهرستان سپیدان با سطح زیر کشت 7550 هکتار باغ سیب و تولید 230 هزار تن سیب در سال رتبه اول استان در تولید این محصول را دارد.»

اردوان آزادی مي افزايد:« اين درحالي است كه تنها 30 درصد سیب تولیدی این شهرستان برای شب عید ذخیره‌سازی شده و 10 درصد آن نيز به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می‌شود و60 درصد باقي مانده به دلیل نبود واحدهای فرآوری و کارخانه آب میوه به صورت تازه‌خوری مصرف مي شوند.»

وي با بيان اين نكته كه نبود کارخانه فرآوری سبب شده که سود این محصولات در جیب دلالان برود و کشاورزان سودی چندانی نبرند.ادامه مي دهد:« از آنجا كه تولید هر کیلو سیب برای باغداران بین 600 تا 700 تومان تمام می‌شود و در نهایت دلالان و واسطه‌ها این محصول را بین 800 تا 900 تومان از آنها خریداری می‌کنند اين درحالي است كه اگر کارخانه‌هایی در شهرستان وجود داشته باشد وبتواند اين محصول باغداران را خریداری کند سود بیشتری عاید کشاورزان می‌شود.»

اين اظهارات درحالي از سوي اين مقام بيان مي شود كه انگور توليدي استان نيز از چنين شرايطي برخورداراست .

آمارهاي جهاد كشاورزي فارس نيز نشان مي دهد علاوه بر توليد سيب ، شهرستان سپیدان در زمینه تولید انگور نیز با سطح زیر کشت 6525 هکتار و تولید سالانه 38 هزار و 685 تن انگو جز سه شهرستان برتر استان فارس است.

مسئول تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سپیدان با اشاره به كمبود صنايع تبديلي دراستان مي گويد:« سالانه 230 هزار تن سیب در شهرستان سپیدان تولید می‌شود با اين وجود تنها یک واحد تولید سرکه سیب با ظرفیت یک هزار تن و یک واحد تولید آب میوه با ظرفیت 70 هزار تن در این شهرستان وجود دارد البته این کارخانه همه نوع میوه‌ای را فرآوری می‌کند و سیب هم جز آنها است».

سجاد جانبازي با اشاره به مشكلات موجود برخي از واحدهاي تبديلي ادامه مي دهد:« با وجود تولید سالانه 38 هزار تن انگور درسپیدان تنها 16 واحدسنتی شیره‌‌پزی انگور در این شهرستان وجود دارد که هر کدام از آنها سالانه بین 50 تا 100 تن شیره انگور تولید می‌کنند و از آنجا که این واحدها مجوز ندارند و صاحب برند نیستند مجبورند که محصول خود را با قیمت ارزان عرضه کنند.»

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار