کارشناس مسئول انار و انگور مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: فارس با تولید ۲۶۵ هزار تن انار در سال رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
کد خبر: ۷۸۰۲۸۷
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۹ 15 September 2019

تابناک فارس به نقل از باشگاه خبرنگاران:غلامرضا ملا شفیع کارشناس مسئول انار و انگور مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به برداشت سالانه ۲۶۵ هزار تن انار از باغ‌های استان بیان کرد: رقم شیرین شهوار و رباب به کشور‌های حاشیه خلیج فارس و کشور‌های آسیای میانه از جمله روسیه، تاجیکستان و ارمنستان صادر می‌شود.

او، تصریح کرد: تنوع فرآورده‌های غذایی و صنعتی انار مزیت نسبی بالای این محصول را نشان می‌دهد که یکی از راه‌های اقتصادی تولید محسوب می‌شود.

ملا شفیع ادامه داد: باغ‌های شهرستان‌های نی ریز، ارسنجان، کازرون، استهبان، فیروزآباد، جهرم، شیراز، سروستان، کوار، فسا و جهرم زیر سطح کشت انار قرار دارند.

کارشناس مسئول انار و انگور مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه ارقام انار به ۳ گروه وارثه زود رس شیرین، وارثه زود رس ترش و وارثه دیررس ملس تقسیم می‌شود، افزود: برداشت رقم وارثه زود رس شیرین از اوایل تا آواخر شهریور ماه، وارثه زود رس یا ترش از اوایل تا اواخر مهر و برداشت وارثه دیررس یا ملس از ۱۰ آبان شروع می‌شود و تا آذر ماه ادامه دارد.

او، اضافه کرد: باغ‌های شهرستان‌های نی ریز، ارسنجان، کازرون، استهبان، فیروزآباد، جهرم، شیراز، سروستان، کوار، فسا و جهرم زیر سطح کشت انار قرار دارند.

ملا شفیع با اشاره به اینکه مهمترین ارقام انار در استان فارس شامل رباب، بریت، شیرین شهوار، اتابکی، بریت سفید قجاق، میخوش، دانه سیاه داراب، اشکفت کوه، کدرو و آقایی است، اظهار کرد: در کل کشور ۷۰۵ رقم انار شناسایی شده که در مرکز نحقیقات یزد نگهداری می‌شود.

کارشناس مسئول انار و انگور مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تاکید کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و خشکسالی‌های اخیر آبیاری باغ‌ها به سمت بابلر یا مینی بابلری رفته است.

او، گفت: باغداران با استفاده از مواد آلی، رنگ کردن تنه ها، استفاده از سایه بان، جلوگیری از آسیب دیدگی درختان میوه در فصل گرما و استفاده از تغذیه فنی می‌توان میزان تولید محصول انار را افزایش داد.

ملا شفیع بیان کرد: انار از نظر دارویی بهترین تقویت کننده قلب، اشتها آور و کاهش دهنده کلسترول، فشار خون، درمان یرقان، معالجه راشتیسم، کم خونی، تقویت اعصاب و جلوگیری از سرطان و دارای مقادیر زیادی ویتامین از جمله ویتامین e؛ و c، b، a. است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار