یک متخصص طب سنتی گفت: زنان باردار باید به خوراکی‌ها و آشامیدنی‌های مصرفی خود بسیار توجه کنند تا عوارضی برای آنها و جنین ایجاد نشود.
کد خبر: ۷۹۴۲۶۷
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۶ 04 November 2019

تابناک فارس به نقل از باشگاه خبرنگاران:مامک هاشمی متخصص طب سنتی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی درباره خوراکی‌ها و آشامیدنی‌های دوران بارداری اظهار کرد: بسیاری از خوراکی‌ها و آشامیدنی‌های مفید، ممکن است برای زنان باردار عوارضی را به همراه داشته باشند، بنابراین این افراد باید به رژیم غذایی روزانه خود توجه ویژه کنند.

او بیان کرد: زنان باردار در صورت تمایل می‌توانند روزانه تا سه فنجان چای یا یک فنجان قهوه را میل کنند. افرادی که از قبل از بارداری به مشکلات معده دچار هستند و با نوشیدن چای، مشکلات آنها تشدید می‌شود به علت اینکه در دوران بارداری ممکن است مشکلات گوارشی برای این افراد به وجود بیاید، نباید در مصرف چای زیاده روی کنند.

 

هاشمی افزود: دمنوش‌هایی مانند آویشن یا آذربِه، زعفران، چای کوهی (گل کوفته) و بابونه در زمره گیاهان قاعده‌آور هستند، بنابراین باید در مصرف این دمنوش‌ها در دوران بارداری احتیاط شود. زنان باردار در صورتی که این دمنوش‌ها را به طور مداوم هر روز به مدت طولانی مصرف کنند یا در یک نوبت مقدار زیادی از این دمنوش‌ها را بنوشند، در صورتی که در نیمه اول بارداری باشند ممکن است به سقط جنین دچار شوند و اگر در نیمه دوم بارداری باشند، احتمال زایمان زودرس وجود دارد.

 

این متخصص طب سنتی تأکید کرد: به طور کلی دمنوش‌هایی که با گیاهان قاعده‌آور درست می‌شوند، بهتر است در دوران بارداری استفاده نشوند، اما اگر فرد در یک نوبت مقدار معمولی از این دمنوش‌ها را استفاده کند، در این صورت مشکل خاصی پیش نمی‌آید، اما اگر مقدار مصرفی این دمنوش‌ها زیاد باشد یا روز‌های متوالی استفاده شوند، احتمال بروز عوارض وجود دارد. زنانی که سابقه سقط جنین در بارداری‌های قبلی خود دارند یا در بارداری فعلی خود، پزشک آنها احتمال سقط جنین را پیش‌بینی کرده است، این افراد باید تا حد امکان از این دمنوش‌ها استفاده نکنند.

 

او تصریح کرد: زعفران هم اگر به مقدار زیاد در دمنوش‌ها یا خوراکی‌ها استفاده شود به علت خاصیت قاعده‌آوری آن، احتمال سقط جنین یا زایمان زودرس وجود دارد. پس بهتر است زعفران به مقدار زیاد یا به مدت طولانی در دوران بارداری استفاده نشود.

 

دمنوش‌های مناسب برای دوران بارداری
این متخصص طب سنتی گفت: دمنوش بِه برای دوران بارداری بسیاری مفید است دمنوش‌های گل محمدی و سیب هم در این دوران برای زنان عوارضی را ایجاد نمی‌کند.

 

هاشمی اظهار کرد: زنجبیل اثر ضد تهوعی دارد بنابراین می‌توان این گیاه را برای رفع ویار، حالت تهوع و استفراغ دوران بارداری مصرف کرد، ولی مقدار مصرفی این گیاه باید بسیار کم باشد و برای مدت طولانی مصرف نشود، زیرا زنجبیل اگر به مقدار زیاد یا به مدت طولانی استفاده شود می‌تواند احتمال سقط جنین و زایمان زودرس را به دنبال داشته باشد، ولی این گیاه را می‌توان در کنار دمنوش‌های دیگر مانند بِه یا نعناع به مقدار کم برای رفع حالت تهوع و استفراغ در دوران بارداری استفاده کرد.

این دمنوش‌ها را در دوران بارداری با خیال راحت مصرف کنید

او بیان کرد: زنان باردار می‌توانند دمنوش‌های گل محمدی، سیب و به را در دوران بارداری با خیال راحت استفاده کنند. زنان باردار باید از مصرف خوراکی‌های ترش‌مزه پرهیز کنند بنابراین دمنوش‌هایی مانند زرشک، آلبالو و چای‌ ترش برای استفاده مداوم در دوران بارداری مفید نیستند، ولی مصرف یک نوبت این دمنوش‌ها مشکلی را ایجاد نمی‌کند. زرشک می‌تواند سقط‌آور باشد علاوه بر این اگر در سه ماهه نخست بارداری استفاده شود ممکن است جنین را به نقص عضو هم دچار کند، بنابراین زنان باردار باید از مصرف زرشک به صورت خوراکی و دمنوش پرهیز کنند.

این متخصص طب سنتی افزود: دمنوش‌هایی که برای رفع سرماخوردگی مصرف می‌شوند مانند بابونه، آویشن و پونه هم احتمال سقط جنین و زایمان زودرس را به همراه دارند، بنابراین زنان باردار نباید این دمنوش‌ها را مصرف کنند.

هاشمی تأکید کرد: دمنوش بِه را نباید ناشتا مصرف کرد، زیرا ممکن است در این صورت یبوست ایجاد شود، ولی اگر این دمنوش پس از غذا استفاده شود، یبوست برطرف و از ترش کردن معده هم پیشگیری می‌شود.

او یادآوری کرد: دمنوش گل محمدی هم اگر پس از غذا مصرف شود، علاوه بر اینکه از ترش کردن معده و رفلاکس جلوگیری می‌کند، نقش مؤثری در رفع یبوست دوران بارداری هم دارد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار