مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان سه راهکار پیشنهادی را جهت حذف دلال برای فروش محصولات کشاورزان خشتی ارائه داد.
کد خبر: ۸۹۹۵۷۵
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۴ 15 September 2020

تابناک فارس به نقل از فارس: چندی پیش بود که سوژه‌ای در سامانه "فارس من" خبرگزاری فارس با عنوان «سود فروش خرما در جیب دلالان خشتی استان فارس» به ثبت رسید که با به حدنصاب رسیدن حمایت‌ها از این کمپین، خبرنگار فارس مطالبه ثبت‌شده را از سوی مسوول مربوطه پیگیری کرد.

ابتدا یکی از کشاورزان شهر خشت در این خصوص اظهار کرد:خرمای منطقه ما به معروفی پسته رفسنجان بوده و حدود ۹۰ درصد آن به دلیل کیفیت بالایی که دارد صادر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه خرمای شهر ما توسط دلالان در کشوری مانند عراق حدود دو دلار به فروش می‌رسد، عنوان می‌کند: این در حالی بوده که همان خرما از باغدار یک‌چهارم این قیمت و یا کمتر به خرید می‌رسد.

رنجبر اضافه می‌کند: خرمای خشت در کشور خودمان نیز به قیمت ۲۵ هزار تومان به فروش رسیده و این در حالی است که از کشاورز ۹ یا ۱۰ هزار تومان خریده می‌شود.

این کشاورز محلی در ادامه می‌گوید: فروش محصول زیر ۱۵ هزار تومان به‌صرفه نیست اما به دلیل بدهی و چک‌هایی که داریم، مجبور به فروش با این تعرفه هستیم.

وی با بیان اینکه درآمد اصلی مردم این منطقه از همین باغ‌ها و کشت خرما است، افزود: به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی تاکنون بسیاری از کشاورزان باغ‌های خود را فروخته و در جاهای دیگری سرمایه‌گذاری کرده‌اند و این در حالی است که هیچ مسئولی پاسخگو و پیگیر دغدغه کشاورزان منطقه نیست.

در ادامه خبرنگار فارس موضوع را از سوی مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس پیگیری کرد.

صمد رنجبری در گفتگو با فارس سه راهکار پیشنهادی را جهت حذف دلار برای فروش محصولات کشاورزان خشتی ارائه داد.

وی با اشاره به اینکه خرید خرما توافقی بوده و تضمینی نیست، اظهار می‌کند: تعاون روستایی استان این آمادگی را دارد که محصولات را باقیمتی توافقی و بالاتر از قیمت تمام‌شده کشاورزان خریداری کند.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس می‌گوید: کشاورزان یا از طریق تعاون روستایی شهرستان خود و یا از طریق انجمن خرمای استان به سازمان جهاد کشاورزی درخواست بدهند تا نیروهای ما وارد منطقه شده و محصولات را خریداری کند تا از این طریق دلال حذف و از چند دسته شدن جلوگیری شود.

رنجبری در ادامه عنوان می‌کند: به کشاورزان و تولیدکنندگان توصیه می‌کنیم که به‌صورت زنجیره‌ای فعالیت کرده و با شرکت‌های تولیدی و یا بسته‌بندی قرارداد ببندند و کشاورزی قراردادی داشته باشد.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس راهکار بعدی را عرضه مستقیم محصولات عنوان کرده و می‌گوید: شهرداری بازارچه‌هایی را به‌صورت قراردادی در اختیار سازمان جهاد کشاورزی قرار می‌دهد که کشاورزان می‌توانند تولیدات خود را به‌صورت مستقیم از باغ یا مزارع آورده و در آنجا بفروشند که تعاون روستایی منطقه می‌تواند به نمایندگی از تمامی کشاورزان این کار را انجام دهد.

وی اضافه می‌کند: این نیز راهکار دیگری برای حل مشکل بازار و حذف دلالانی است که محصول کشاورزان را با پایین‌ترین قیمت خریده و با گران‌ترین قیمت به مصرف‌کننده می‌فروشند.

برچسب ها: خرما ، کشاورزی ، دلالان
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار