تابناک فارس به نقل از باشگاه خبرنگاران: عزیز رحیمی مدیر جهاد کشاورزی مرودشت با اشاره به آغاز برداشت پیاز سفید نشایی از ۱۵۰ هکتار از مزارع در شهرستان مرودشت، اظهار کرد: پیش بینی میشود از این مزارع بالغ بر ۱۲ هزار تن پیاز سفید تولید و روانه بازار شود.
او گفت: کشت نشایی در اسفند پارسال و فروردین ماه امسال انجام شده و از بیستم شهریور ماه نیز به مرحله برداشت رسیده است.
رحیمی با بیان اینکه در روش کشت سنتی، پیاز در فصل پاییز کشت میشد و در تیر ماه نیز به مرحله برداشت میرسید، تصریح کرد: در کشت سنتی محصول مدت طولانی در زمین میماند و با احتساب چندین مرحله آبیاری و سایر مدیریتها هزینه بیشتری را در برداشت.
مدیر جهاد کشاورزی مرودشت با اشاره به مدیریت مصرف آب در این مزارع، افزود: در این روش کشت به دلیل کوتاه شدن دوره رشد گیاه، مقارن شدن با بارشهای اواخر زمستان و اوایل بهار و استفاده از روشهای نوین آبیاری بخصوص روش مه پاش مصرف آب به حداقل میرسد.
او تصریح کرد: در روش نشایی برای تهیه نشا یک هکتار زمین حدود ۵ کیلوگرم بذر پیاز در پاییز در خزانه کشت میشود و در اسفندماه به زمین اصلی منتقل میشود که علاوه بر کاهش مصرف آب، کاهش مصرف بذر و سایر نهادهها را نیز در بردارد.
این مقام مسئول کاهش مصرف سموم، قارچکش ها، کود، تولید به موقع محصول و درآمد مناسب و بازار پسندی محصول برای بهره برداران و کاهش هزینههای کارگری را از دیگر مزایای این روش کشت عنوان کرد.