دکتر حیدری در ادامه تاکید کرد: برای تشخیص اینکه فرزندمان به این واکسن احتیاج دارد یا نه، باید از پزشک متخصص کمک گرفته شود تا با در نظر گرفتن شرایط جسمی و عادات تغذیه ای و بیماری های پیش زمینه ای، در خصوص تزریق واکسن تصمیم گیری شود.
کد خبر: ۹۲۰۶۶۰
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۰ 01 December 2020

تابناک فارس به نقل از ایرنا:محمدرضا حیدری روز سه شنبه با بیان اینکه با تزریق این واکسن بدن آنتی ‌بادی ‌های مختلفی از سویه‌ های ویروس آنفلوآنزا تولید می ‌کند اضافه کرد: این آنتی ‌بادی ‌ها به محافظت از بدن در برابر عفونت ها کمک می‌ کند.

حیدری با اشاره به اینکه فصل شیوع آنفلوآنزا اغلب از مهر تا اردیبهشت سال بعد، به طول می ‌انجامد، افزود: بهترین ماه ها برای استفاده از واکسیناسیون آنفلوآنزا فصل پاییز است، اما پس از این زمان هم می ‌تواند واکسن تزریق شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ادامه داد: به طور کلی واکسن آنفلوانزا، بسیار ایمن و عوارض جانبی آن اغلب خفیف بوده و خود به خود از بین می ‌رود، اما در موارد نادر، افراد واکنش‌ های شدیدتری را نیز تجربه می ‌کنند.

او در پاسخ به این پرسش که آیا همه بچه ها باید در برابر آنفلوانزا واکسینه شوند؟ ، توضیح داد: نیازی نیست که همه کودکان را در فصل سرد سال در برابر آنفلوانزا واکسینه کنیم، تزریق این واکسن پیشگیرانه، در حالت عادی برای کودکان سالم که هیچ بیماری یا مشکلی ندارند، توصیه نمی شود، اما وقتی بیماری های زمینه ای در کودک وجود داشته باشد و ممکن باشد ابتلا به آنفلوانزا سبب تشدید بیماری آنها شود، تزریق این واکسن توصیه می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیماری ریوی، آسم، بیماری قلبی و کلیوی را از جمله بیماری های زمینه ای عنوان کرد و گفت: البته واکسن آنفلوانزا در این کودکان نیز باید در شرایطی تزریق شود که بیماری شان کنترل شده باشد.

از تصمیم خودسرانه برای تزریق واکسن آنفلوانزا در کودکان خودداری کنید!

دکتر حیدری در ادامه تاکید کرد: برای تشخیص اینکه فرزندمان به این واکسن احتیاج دارد یا نه، باید از پزشک متخصص کمک گرفته شود تا با در نظر گرفتن شرایط جسمی و عادات تغذیه ای و بیماری های پیش زمینه ای، در خصوص تزریق واکسن تصمیم گیری شود.

تهیه واکسن آنفلوانزای کودکان از مراکز معتبر

معاون غذا و داروی دانشگاه هشدار داد: ممکن است انواع سوء استفاده ها از نگرانی والدین در خصوص سلامتی فرزندانشان به وجود بیاید و عده ای متقلب، داروهای ناسالم یا تاریخ مصرف گذشته را به آنها عرضه کنند، بهتر است برای تزریق هر نوع واکسنی از جمله واکسن آنفلوانزا در کودکان، تنها به داروخانه ها، درمانگاه ها و منابع معتبر مراجعه شود تا از سلامت واکسن تزریقی اطمینان کافی داشته باشیم .

او با اعلام اینکه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این راستا اقدام به توزیع واکسن آنفلوانزا ویژه کودکان زیر پنج سال (متولدان ۱۳۹۴ به بعد) کرده است، تاکید کرد: پدرها و مادرها می توانند با همراه داشتن اصل شناسنامه و کارت ملی کودک از ساعت ۸ تا ۱۳ برای دریافت واکسن به داروخانه ویژه واقع در چهار راه خیرات، نبش درمانگاه «اعتماد کسائیان» و یا داروخانه «هلال احمر» نرسیده به میدان نمازی شیراز مراجعه کنند.

دکتر حیدری در مورد شرایط نگهداری و حمل و نقل این واکسن نیز توصیه کرد: خانواده ها می توانند به شرط محافظت از یخ زدگی واکسن، آن را را دمای ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد یا همان دمای نگهداری در یخچال به عنوان مطلوب ترین حالت نگهداری، قرار داده و توضیحات تکمیلی را از مسوول فنی داروخانه های یاد شده نیز دریافت کنند

 

برچسب ها: واکسن ، آنفولانزا ، کودکان
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار