کتاب "پشت مطبخ" با موضوع 20 غذای اصیل اصفهانی از سوی اداره توسعه فرهنگ سلامت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان رونمایی شد.
کد خبر: ۹۴۷۰۶۸
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۵ 08 March 2021

اداره توسعه فرهنگ سلامت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در هفدهمین روز از اسفندماه میزبان مراسم رونمایی از تولیدات این اداره در شش ماهه دوم سال ۹۹ بود که مهم‌ترین بخش این مراسم به رونمایی از کتاب "پشت مطبخ" در حوزه گردشگری خوراک، کتاب‌های سلامت روان کودک با عنوان "یک قصه در پنج روایت" و گشایش نمایشگاه عکسی از غذاهای اصیل اصفهانی اختصاص داشت.

محمدباقر انصاری پژوهشگر و نویسنده کتاب پشت مطبخ که آن را به سفارش اداره توسعه فرهنگ سلامت تهیه کرده، 20 غذای اصیل کاملاً اصفهانی را معرفی و دستور طبخ آنها را به همراه یک روایت آورده است.

معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در این مراسم اظهار داشت: خرسندم که امروز از محصولات اداره توسعه فرهنگ سلامت در معاونت اجتماعی سازمان رونمایی می‌شود.

محمد عیدی تأکید کرد به دلیل علاقه به نمادشناسی کتاب‌های زیادی درباره شیوه‌های طبخ در ایران دیده اما هیچ‌کدام به اندازه کتاب "پشت مطبخ" رویکردی روایت‌گونه همراه با شیوه آموزش لذت‌بخش نداشته است.

وی پوشش و خورش را دو نماد هویتی قدرتمند برای هر ملت دانست و افزود: خوراکی‌هایی مانند پیتزا و بیسکویت به جز اینکه پاسخی به نیاز اولیه انسان برای غذا خوردن است، جهانی از پارادایم‌های فکری را ایجاد می‌کند. به همین دلیل اکنون مکتبی به نام "مک‌دونالیزم" وجود دارد که حاصل نوعی از سلایق فکری و ذائقه‌ای است که در جهان رواج پیدا کرده است.

وی با اشاره به رونمایی از کتاب‌های سلامت روان کودک بیان کرد: در ایران کتاب کودک زیاد داریم اما در دنیا این متخصصان بزرگ هستند که در این وادی قلم می‌زنند و هرکسی به خود اجازه نمی‌دهد در حوزه کودک نظر دهد. خرسندم که اداره توسعه فرهنگ سلامت با انتشار این کتاب‌ها بر مسئله مهمی در جامعه ما که عدم درک متقابل میان والدین و فرزندان است انگشت تأکید گذاشته است.

عیدی با بیان اینکه حفظ سلامت جامعه یکی از وظایف بلدیه یا شهرداری‌ها است که در قانون اول مشروطه به آن اشاره شده است، ادامه داد: اگر به این وظیفه عمل نکنیم طوفان مشکلات جامعه ما را با خود می‌برد. خرسندم که شورای شهر اصفهان بر شبکه‌سازی محله‌ای به منظور توانمندسازی و مهارت‌افزایی شهروندان برای ایجاد فضای گفت‌وگویی در شهر تأکید دارد و امیدوارم بتوانیم به وظایفی که شورای شهر بر عهده ما گذاشته است به خوبی عمل کنیم.

وی ادامه داد: در کتاب عرفانی به نام "مهیدات عین‌القضات همدانی" آمده که او اولویت حواس پنجگانه را به حس سامعه می‌دهد، در حالی که همواره گمان می‌کردم دیدن و گفتن مهم‌ترین حواسی باشد که خداوند به انسان عطا کرده است. ایشان معتقد است خداوند انسان را به اندازه شنیده‌هایش تکلیف می‌کند؛ پس شنیدن بیش از سخن گفتن اهمیت دارد و از همین حیث است که مولانا با "بشنو" آغاز سخن می‌کند و می‌‌گوید «بشنو از نی چون حکایت می‌کند.»

در ادامه این مراسم رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای اسلامی شهر اصفهان به مشکلات جدی در حوزه سلامت روان و آسیب‌های اجتماعی در جامعه اشاره و ابراز امیدواری کرد که تلاش‌های اداره توسعه فرهنگ سلامت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری به مصون ماندن جامعه از این آسیب‌ها کمک کند.

کوروش محمدی افزود: کاهش سرمایه اجتماعی و به دنبال آن کاهش حس تعلق شهروندی و مسئولیت اجتماعی یکی از مشکلات جدی اصفهان است و به همین دلیل اداره توسعه فرهنگ سلامت را بازویی در کنار سایر دستگاه‌های متولی مانند اداره‌کل بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی می‌بینیم که به پر کردن خلأهای موجود در حوزه سلامت می‌پردازد.

وی ادامه داد: امیدوارم شاهد رشد دانش سلامت جامعه در مسیر پر شدن خلأهای اجتماعی، شهروندی و سلامت در جامعه باشیم.

رئیس کمیسیون فرهنگی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان نیز تأکید کرد: امروز اثرات برنامه‌های اداراتی مانند اداره توسعه فرهنگ سلامت در فرهنگ‌سازی را در جامعه و در میان شهروندان می‌بینیم، هرچند نیاز جامعه به این برنامه‌ها بسیار بیشتر از اینها است.

فریده روشن نیز در ادامه اظهار داشت: خوشبختانه شهرداری اصفهان هم به هنر و هنرمند توجه دارد و هم به ورزشکار و ورزش‌دوست و میراث ملموس و ناملموس، به‌ندرت اتفاق می‌افتد گردشگری به ایران سفر کند و از اصفهان بازدید نکند که به‌خاطر سرمایه‌های ارزشمند اصفهان، منابع انسانی و هنرمندانی است که اصفهان امروزی را ساختند. بنابراین شهر اصفهان از تمام ابعاد خاص است و برنامه‌ریزی برای آن هم باید خاص باشد، پس در برنامه‌ریزی‌ها باید سیاست‌گذاری مناسب و همه‌جانبه داشته باشیم.

وی افزود: ارسال ماسک‌های قلم‌زنی برای شهرهای خواهرخوانده اصفهان در جهان و کلانشهرهای ایران از جمله اقدامات ارزشمند اداره توسعه فرهنگ سلامت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری در جهت تقویت تعاملات و ارتباطات اصفهان با جهان بود.

وی با بیان اینکه جوامع گوناگون بر اساس فرهنگ، ذائقه و تعاملات اجتماعی غذاهای مختلف و متفاوتی دارند، ادامه داد: تهیه کتاب پشت مطبخ در روزگاری که بسیاری از غذاهای اصیل ما منسوخ شده اقدام بسیار ارزشمندی بود. در اصفهان غذاهای سنتی وجود داشته که شاید نام آنها را هم نشنیده باشیم اما در فرمول آنها به ارزش غذایی و سلامت غذا بسیار توجه شده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار