کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: حرکت مداری ماه باعث می‌شود که هر چهار هفته یک بار به دور زمین بچرخد در نتیجه گام‌های آن از ماه جدید، ربع اول، ماه کامل و ربع آخر هر ۲۹ و نیم روزه یک بار اتفاق بیافتد و در نهایت به ماه جدید می‌رسد.
کد خبر: ۹۹۹۲۱۵
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۵ 06 October 2021

تابناک فارس به نقل از ایمنا: فاطمه فخرایی فرد اظهار کرد: هنگامی که ماه در میان خط واصل زمین و خورشید قرار می‌گیرد، سطح نورانی ماه دقیقاً رو به خورشید و پشت آنکه سمت تاریک ماه است به سمت ما قرار می‌گیرد در نتیجه ما نمی‌توانیم ماه را ببینیم؛ در این حالت اصطلاحاً گفته می‌شود که مقارنه ماه و خورشید یا ماه نو رخ داده است.

وی افزود: حرکت مداری ماه باعث می‌شود که هر چهار هفته یک بار به دور زمین بچرخد در نتیجه گام‌های آن از ماه جدید، ربع اول، ماه کامل و ربع آخر هر ۲۹ و نیم روزه یک بار اتفاق بیافتد و در نهایت به ماه جدید می‌رسد. این حرکت به این معنا است که ماه از یک شب به شب دیگر بیش از ۱۲ درجه از آسمان را طی می‌کند و باعث می‌شود که هر روز تقریباً یک ساعت بعد طلوع و غروب کند. ماه طی روزهای آینده در اواخر بعدازظهر و هنگام غروب به عنوان هلال باریکی که بلافاصله بعد از خورشید غروب می‌کند قابل مشاهده است. ماه تا رسیدن به تربیع اول در مدت زمان یک هفته تا حدود نیمه شب قابل مشاهده است.

وی اضافه کرد: چهارشنبه _۱۴ مهرماه_ ساعت ۱۴:۳۶ ماه در وضعیت مقارنه با خورشید قرار می‌گیرد و از این لحظه به بعد فازهای ماه شروع می‌شود. خورشید حدوداً ساعت ۱۷:۳۴ غروب می‌کند و زمان غروب ماه نیز ۱۷:۴۹ خواهد بود. هر دو جرم در صورت فلکی سنبله قرار دارند و با توجه به سن ماه، درصد روشنایی و جدایی زاویه‌ای ماه از خورشید، رؤیت هلال ماه نو در این شب از موقعیت رصدخانه لارستان غیر ممکن است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار