نبیالله مرادی در گفت و گو با خبرنگار تابناک در استان فارس با اشاره به وضعیت بحرانی تالابهای خشک شده در استان اظهارداشت: تالابهای پریشان و کافتر سالهاست که خشک شدهاند و متاسفانه تغییرات قابل توجهی در وضعیت آنها مشاهده نمیشود ازهمین رونیاز است این دو تالاب ودیگر تالابهای جنوبی استان احیا شوند تا از ایجاد معضلات زیست بومی درمنطقه جلوگیری شود.
وی با تأکید بر ضرورت تغییر رویکرد در سیاستگذاریهای منابع آبی، افزود: اگر سیاستگذاریهای صحیح در حوزه آب و خاک در استان انجام میشد، وضعیت تالابها بهگونهای متفاوت بود. تأمین حقآبه تالابها باید جزو اولویتهای اصلی قرار گیرد که متأسفانه این امر در اولویت نیست.
مرادی در تشریح وضعیت تالاب بختگان، که روزگاری بزرگترین تالاب فارس بوده است افزود: تالاب بختگان تنها به صورت مقطعی و در برهههایی از سال آبگیری میشود. اما نیاز آبی این تالاب بالغ بر یک میلیارد متر مکعب است و حتی اگر تنها ۱۰۰ هزار متر مکعب آب به آن وارد شود، این میزان آب برای احیای کامل آن کافی نیست، زیرا تبخیر آب بالاست و این مقدار تنها به مقدار کمی از سطح تالاب میرسد.
معاون محیط زیست فارس ضمن اشاره به این که استان فارس دارای ۱۴ تالاب است، اظهارداشت: در بارندگیهای اخیر، ۹ تالاب استان آبگیری شدهاند، هرچند این میزان به مقدار کمی بوده است، اما تالابهایی مانند هفت برم، ارژن، برمشور ممسنی، مهارلو، کمجان و طشک در این بارشها وضعیت بهتری نسبت به سایر تالابها داشتهاند.
مرادی در توضیح علت عدم آغاز فاز احیای تالابها اظهار داشت: عوامل متعددی مانند تعداد زیاد چاههای مجاز و غیرمجاز، بهرهبرداری بیش از حد از منابع آبی و عدم توجه به احیای تالابها در سیاستگذاریهای کلی آب و خاک استان، همچنان به قوت خود باقی است و هیچگونه تغییر ملموسی در وضعیت این تالابها ایجاد نکرده است.
انتهای پیام/س