به گزارش تابناک از فارس؛عباسعلی کدخدایی،در پیشنشست چهاردهمین همایش حقوق ملت و آزادیهای مشروع در منظومه فکری حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای اظهارداشت: آزادی تنها زمانی دارای مفهوم حقیقی است که به عنوان ابزاری برای رشد و تعالی جامعه عمل کند.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان،ادامه داد:در نظام جمهوری اسلامی، این مفهوم به گونهای در نظر گرفته شده که نهتنها ناقض حقوق افراد جامعه نیست، بلکه به عنوان یک نیروی محرکه برای پیشرفت و شکوفایی عمل میکند.
وی با اشاره به بحثهای علمی متعدد در داخل و خارج کشور درباره آزادی، بر ضرورت تبیین این مفاهیم برای نسل جوان جامعه تأکید کرد.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان در ادامه سخنان خود به برگزاری همایش آزادیها و حقوق مشروع از منظر مقام معظم رهبری اشاره کرد که قرار است در تاریخ ۱۲ آذرماه سال جاری در تهران برگزار شود.
وی این همایش را یک ضرورت برای جامعه و بهویژه نسل جوان دانست تا از طریق آن بتوانند با اندیشههای ژرف مقام معظم رهبری آشنا شوند.
به گفته کدخدایی، هدف این همایش تبیین بخشی از اندیشههای والای مقام معظم رهبری و قرار دادن آن در دسترس آحاد مردم جهان است، زیرا ایشان را یکی از تأثیرگذارترین و مهمترین اندیشمندان جهان اسلام در طول تاریخ برشمرد.
آزادی: وسیلهای برای نیل به اهداف متعالی در چارچوب عدالت
کدخدایی با بیان اینکه آزادی واژهای مشترک میان اندیشمندان جهان است و تعاریف متعددی از آن ارائه شده، اظهار داشت:آزادی یکی از مؤلفههای خلقت بشر محسوب میشود. وی ضمن اشاره به تعاریف گوناگون آزادی در جوامع غربی، بر تفاوت نگاه توحیدی به این مفهوم تأکید کرد.
عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام توضیح داد که آزادی تنها در صورتی مفهوم پیدا میکند که به رشد و تعالی انسان منجر شود و تنها روشی که میتواند این رشد را محقق سازد، آزادی در قالب توحید و بندگی خداوند است.
وی تأکید کرد که برخلاف برخی نگاهها در غرب که آزادی را هدف نهایی میدانند، در نگاه توحیدی، آزادی نمیتواند خود هدف باشد. کدخدایی افزود: آزادی بدون قید و شرط نیز قابل پذیرش نیست، چرا که میتواند حقوق دیگران را تضییع کند.
وی این موضوع را اینگونه تکمیل کرد که آزادی هدف نیست، بلکه وسیلهای برای رسیدن به اهداف است و باید محدود به حدودی باشد که عدالت را برقرار کند و تبعیض ایجاد نشود.
کدخدایی به جایگاه مهم آزادی در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، به ویژه در اصول دوم و سوم، اشاره کرد که این اصول به فراهم آوردن آزادی به عنوان یکی از مهمترین مؤلفههای نظام سیاسی میپردازند.
/ص/