به گزارش خبرنگار تابناک در استان فارس، «علیرضا شریعتی» رئیس مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز، با اعلام خبر تعطیلی این کارگاه مخفی که فرآوردههای حجیمشده پفک هندی تولید میکرد، اظهار کرد: تولید این فرآورده بدون رعایت شرایط بهداشتی لازم و استفاده از مواد اولیه ناسالم، باعث بروز مشکلات در جامعه و تهدید سلامت عمومی میشود.
تولید با مواد فاسد و رنگهای صنعتی
همچنین «محمدعلی محسنیپور» کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهدای والفجر، جزئیات این کشف را شرح داد و تاکید کرد: با اطلاع کلانتری بیست گل سرخ، کارشناسان به محل اعزام شدند و مشخص شد این کارگاه در شرایط کاملاً غیربهداشتی، اقدام به تهیه و تولید انواع پفک هندی و اسنک با استفاده از مواد اولیه غیرمجاز و فاسد و انواع رنگهای صنعتی کرده است.
وی افزود: در این کارگاه بیش از شش تُن پفک هندی آماده و نیمهآماده شده قابل توزیع در سطح عرضه، برای دریافت دستور قضایی توقیف شده است. این گونه افراد با هدف قرار دادن سلامت شهروندان به ویژه کودکان، موجب تهدید علیه سلامت عمومی میشوند.
آتش زیر خاکستر؛ خطرات پفک هندی برای کودکان
«مهدی زحمتکش» کارشناس بهداشت محیط، در تشریح ترکیبات مضر این محصولات غیرمجاز، به خطرات جدی آن اشاره کرد و یادآور شد: تولید پفک هندی از روغنهای نباتی هیدروژنه که حاوی اسیدهای چرب ترانس است، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد. همچنین، استفاده از روغنهای نامرغوب، کهنه و فاسد در فرآیند سرخ کردن، باعث تولید ترکیبات مضر و سرطانزا میشود.
وی همچنین مصرف بالای نمک و استفاده از رنگهای مصنوعی را عامل افزایش فشار خون، بیماریهای قلبی، سکته مغزی و بیشفعالی در کودکان دانست و بیان کرد:کودکان به دلیل سیستم ایمنی ضعیفتر، بیشتر در معرض خطر عوارض ناشی از مصرف پفک هندی قرار دارند مصرف مکرر این ماده فاقد ارزش غذایی میتواند باعث کمبود مواد مغذی ضروری برای رشد و همچنین اختلالات رفتاری و پوکی استخوان در کودک شود.
انتهای پیام//