حسینی با اشاره به اینکه قیمت هر کیلو گل بین ۶۰ تا ۱۴۰هزارتومان است، افزود: به دلیل اینکه گل نرگس را، جز گیاهان دارویی به حساب نمی‌آورند، معمولا تسهیلات گیاهان دارویی به آن تعلق ندارد و بیشتر محصول تولیدی در شهرستان به طور گل تازه به بازار آزاد عرضه می‌شود.
کد خبر: ۱۰۳۱۳۳۸
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۶ 28 February 2022

تابناک فارس به نقل از فارس: گل نرگس یکی از منحصر به فردترین گل‌های جهان به شمار می‌رود که با توجه به مصرف کم آب و مناسب بودن این گل برای رشد در اقلیم خشک، هم سود آوری و هم زیبایی مطلوبی دارد.

نرگس گیاهی همیشگی است که از طریق کاشت پیاز در شهریور ماه رشد می‌کند و در اواخر پاییز و در بعضی از نقاط در اواخر زمستان شروع به گل‌دهی می‌کند.

این گل دارای گونه‌های مختلف با رنگ‌های متفاوت و زیبا است که هر کدام با وجود تفاوت‌های جزیی، از شباهت‌هایی نیز با هم برخوردار هستند.

نرگس رایحه‌ای بسیار دلنشین و خوشایندی دارد که آرامش بخش نیز است، اما بر خلاف بوی گل که خاصیت درمانی دارد و به تقویت سینوس ها کمک می‌کند، این گل سمی نیز است.

اکثر ما این گل را بخاطر جلوه زیبایی که دارد دوست می‌داریم، اما بر خلاف سمی بودنش خواص دارویی و درمانی دارد که استفاده از این مزیت نرگس تنها با تجوز پزشک یا طب سنتی امکان پذیر است.

همانطور که در قبل اشاره شد نرگس رایحه‌ بسیار دلنشینی دارد که بوییدن این گل در زمان‌های داشتن سردرد، حس افسردگی، نداشتن آرامش، گرفتگی بینی و موارد دیگر توصیه می‌شود.

یکی دیگر از مزیت‌های این گل، کاشت آن به طور باغچه‌ای و گلدانی و یا در باغات بوده که با توجه به اینکه جز کم آفت‌ترین و مقاوم‌ترین گل‌ها است، کشاورزان زیادی به کاشت نرگس روی آورده‌اند.

شهرستان ممسنی و رستم با توجه به اقلیم آب و هوایی، و خاکی که دارند از جمله شهرستان‌هایی هستند که در تولید نرگس شیراز با رایحه خاص و منحصر به فردش در اواخر پاییز تا اواسط بهار، و نرگس‌ شهلا که شیپور بزرگی در وسط دارد و گلبرگ‌هایش طیفی از رنگ سفید است از اواخر زمستان تا اوایل بهار نقش مهمی دارند.


نرگس‌زارهای رستم در مساحتی بالغ بر ۲۲ هکتار هر ساله بازدید کنندگان بسیاری دارند، اما تنها نرگس زار شهر نورآباد امسال در میان مردم شهرستان جا افتاده و با استقبال خوبی نیز روبه رو شده است.

در طی بازدید خبرنگار فارس از نرگس زار شهرستان ممسنی که در محله اشکان شهر نورآباد واقع شده، فرشاد اکبری مدیر نهالستان و نرگس زار گفت: این نرگس زار متعلق به منابع طبیعی است و ما به صورت اجاره‌ای از این اینجا استفاده می‌کنیم که متاسفانه چون ۲۰ سالی است پیازهای این زمین جابه جا نشده، سال به سال گل دهی آن کمتر می‌شود.

وی با بیان اینکه کمتر از یک سال زمین را از منابع طبیعی اجاره کرده است، افزود: ما مشکلات زیادی داریم و اداره‌ها حمایت نمی‌کنند، اما ما با بودجه شخصی نزدیک به ۵۰ هزار نهال مختلف آماده کاشت کردیم و نرگس هم امسال درآمدی نداشته است.


شهرستان ممسنی و رستم نیازمند وجود کارگاه های اسانس و عصاره گیری

مدیر نهالستان و نرگس زار ادامه داد: سال پیش درآمد نرگس بسیار خوب بود و گل روانه بازار تهران می‌شد، ولی امسال که گل‌دهی کمتری دارد، نرگس روانه بازار شیراز می‌شود.

اکبری با توجه به نبودن کارگاه اسانس گیری در شهرستان عنوان کرد: نرگس شهلا و پُرپَر رایحه‌ بسیار لطیف و خوبی دارند و برای اسانس گیری بسیار مناسب هستند، اما متاسفانه عدم وجود زیر ساخت‌های لازم برای این امر در شهرستان باعث شده که کاشت نرگس سود مطلوبی نداشته باشد.

تقاضای کم و عرضه زیاد نرگس، دلیلی بر پایین آمدن قیمت آن

وی بیان کرد: امسال به دلیل اینکه گل نرگس به خارج از کشور صادر نشد، عرضه زیاد و تقاضا کم بود که باعث پایین آمدن قیمت این گل شد.


این کارآفرین جوان با توجه به اینکه افزون بر گل نرگس، انواع نهال، مرکبات، سبزی و غیره را پرورش می‌دهد، گفت: اگر نهادهایی مثل بنیاد برکت و یا جهاد کشاورزی بتوانند از طریق تسهیلات به ما کمک کنند ظرفیت این را داریم که انواع و میزان اندازه عرضه محصولات را بیشتر کنیم.

اکبری در پایان گفت: ۲۰ سالی به این زمین رسیدگی نشده و یک بوته نرگس تبدیل به چندین بوته شده که نیاز است جداسازی و جابه جایی انجام شود و ما امسال بازار فروش خوبی نداشتیم، ولی با این وجود عقب نخواهیم رفت و به این نهالستان و نرگس زار سامان می دهیم.

تسهیلات گیاهان دارویی به گل نرگس تعلق ندارد

سید علی حسینی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان ممسنی در خصوص نرگس زار نورآباد نیز اظهار کرد: گل نرگس که در شهرستان در مساحتی حدود ۴ هکتار کاشت شده، بیشتر از نوع نرگس شهلا بوده که گل‌دهی آن بسته به آب و هوای منطقه از زمستان تا بهار است.

وی افزود: عملکرد در هر متربع در شرایط دیم ۱۰ شاخه گل و در شرایط آبی تا ۸۰ شاخه گل در هر مترمربع می‌رسد و کاشت این گل اشتغال زایی به ازای هر هکتار ۳ نفر را در پی دارد.

رئیس جهاد کشاورزی ممسنی از دیگر مزایای کاشت این گل بیان کرد: جذب گردشگر، خواص دارویی، سازگاری با شرایط اقلیمی، مقاومت نسبت به کم آبی و اقتصادی بودن آن از مزایای این گل است که در شهرستان ممسنی قابلیت آن را دارد که به طور دیم و هم آبی کاشت شود.


حسینی با اشاره به اینکه قیمت هر کیلو گل بین ۶۰ تا ۱۴۰هزارتومان است، افزود: به دلیل اینکه گل نرگس را، جز گیاهان دارویی به حساب نمی‌آورند، معمولا تسهیلات گیاهان دارویی به آن تعلق ندارد و بیشتر محصول تولیدی در شهرستان به طور گل تازه به بازار آزاد عرضه می‌شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار