بیش از ۵۰ درصدی میوه و صیفی جات در فارس ضایعات می شود .
کد خبر: ۱۰۷۱۰۲۷
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۴ 08 October 2022

تابناک فارس به  نقل از صدا و سیما: میوه‌ها و صیفی جات از جمله مهمترین محصولات کشاورزی هستند که در تامین نیاز غذایی و سلامت افراد جامعه نقش مهمی ایفا می‌کنند؛ بنابراین حفظ بیشترِ این محصولات و طولانی کردن عمر مصرف آن‌ها می‌تواند علاوه بر توسعه اقتصادی به سلامت و امنیت غذایی جامعه کمک موثری کند.


به گفته کارشناسان در حالیکه تولید این بخش از محصولات کشاورزی با بیشترین مصرف آب همراه است، سالانه بیش از ۵۰ درصد این محصولات در فارس دور ریز می‌شود آن هم در استانی که از کمبود آب رنج می‌برد .


به گفته پاک، معاون اجرایی سازمان میادین و مشاغل شهرداری شیراز بیش از ۱۵ درصد از میوه و صیفی جات در میدان به دلیل نبود حمل و نقل و فضای صیحیح نگداری به ضایعات تبدیل می‌شود
فروشندگان میوه و صیفی جات هم می‌گویند در مغاز‌ها هم به دلیل اینکه از باغ و مزرعه ضایعات کوچک گرفته نمی‌شود و، تا زمانی که به دست مصرف کننده برسد حدود ۳۰ درصد از آن هدر میرود
در باغ‌ها و مزارع هم به دلیل نبود شرایط برداشت، بسته بندی و حمل و نقل و نبود تناسب کاشت و تولید با بازار و همچنین الگوی صحیح کشت ۱۰ درصد محصولات به ضایعات تبدیل می‌شود
جلوگیری از ایجاد ضایعات از پیش شرط‌های توسعه کشاورزی محسوب می‌شود که در صورت سیاستگذاری و سرمایه گذاری به ویژه در صنایع وابسته به کشاورزی، در مقایسه با رقم بالای ضایعات، نه تنها می‌شود این ضایعات را به حداقل رساند، بلکه با صرفه جویی‌های ارزی و صدور مازاد محصولات تولید شده به خارج، به شکوفاییِ بخش کشاورزی، رونق اقتصادی و اشتغال پایدار کمک کرد.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار