نان کامل نسبت به سایر نان‌ها ارزش تغذیه‌ای بالاتری دارد مشروط به اینکه زمان ماندگاری خمیر برای تخمیر کافی باشد.
کد خبر: ۱۱۰۲۸۳۰
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۵ 30 April 2023

تابناک فارس به نقل از صدا و سیما: کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون گفت:نان به عنوان قوت غالب مردم کشور علاوه بر تامین سهم زیادی از انرژی روزانه، بخشی از مواد مغذی از جمله پروتئین و برخی اسید‌های آمینه ضروری، ویتامین‌های گروه B، ویتامین E، منیزیم، آهن، روی، سلنیوم، مس، منگنز، فلوئو و کروم را نیز به بدن می‌رساند. هرکدام از این املاح در مهم‌ترین فرآیند‌های سوخت و ساز و تامین ایمنی و سلامت بدن نقش اساسی دارد. اما در ایران غلات کامل کمتر و غلات سفید و تصفیه شده بیشتر مصرف می‌شود.
سیده سعیده شاه امیریان، افزود:نان کامل نسبت به سایر نان‌ها ارزش تغذیه‌ای بالاتری دارد. نان کامل مشروط به اینکه زمان ماندگاری خمیر برای تخمیر کافی باشد، نان بهتری است؛ چون نانی که خمیر آن به صورت طبیعی تخمیر می‌شود علاوه بر هضم بهتر، اسید اگزالیک و اسید فیتیک (عامل دفع کننده املاح مهم) آن نیز کاهش و جذب آهن و کلسیم آن بهتر صورت گرفته و عطر و بوی بهتری دارد.
وی ادامه داد:در مقابل، نان حاصل از خمیر‌هایی که تخمیر نمی‌شود و یا با جوش شیرین تخمیر می‌شود به صورت فطیر و خمیر به دست مصرف کننده می‌رسد که هضم آن بسیار دشوار است و جذب آهن، کلسیم، روی و دیگر مواد مغذی تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

مزایای مصرف نان کامل

به گفته این کارشنماس تغذیه کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از سرطان گوارش (به ویژه روده بزرگ)، جلوگیری از جذب اسید‌های صفراوی، جلوگیری از یبوست، پیشگیری و کنترل بیماری‌هایی همچون دیابت، پوکی استخوان، کم خونی و چاقی را می‌توان از مزایای مصرف نان کامل دانست.

آیا هر نان کاملی مورد تایید است؟

کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون توصیه کرد از خرید نان‌هایی که در نانوایی به آن‌ها سبوس به صورت دستی اضافه می‌شود خودداری کنیم. منظور از مصرف نان سبوس دار نانی است که با آرد سبوس دار تهیه شده باشد، یعنی آردی که بخشی از سبوس آن در کارخانه گرفته نشده و به عنوان آرد کامل (سبوس دار) در تهیه نان سنگک، نان جو و برخی نان‌های محلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
او اظهار داشت:بعضی شرکت‌ها اقدام به تهیه بسته بندی‌هایی تحت عنوان سبوس گندم، سبوس برنج و موارد مشابه کرده اند. اما لازم است به یاد داشته باشیم هر ماده غذایی که تهیه می‌کنیم، باید نشان استاندارد ایران و سیب سلامت سازمان غذا و دارو را داشته باشد.

چه افرادی بهتر است در مصرف نان و غلات کامل (سبوس دار) احتیاط کنند؟

افراد دارای درجات مختلف نارسایی کلیه، باید در مصرف سبوس احتیاط کنند.

در هنگام اسهال طولانی مدت، توصیه می‌شود تا زمان بهبودی، از غلات ساده استفاده شود.

افراد دارای بیماری‌های گوارشی باید طبق نظر پزشک و کارشناس تغذیه باشند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار