به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، کم خونی خفیف در دوران بارداری طبیعی است، اما ذخیره‌ آهن در بدن اغلب بانوان برای سپری کردن دوران بارداری، به ویژه در ماه‌های دوم و سوم و یا ماه هفتم به بعد، کافی نیست.
کد خبر: ۱۱۲۶۷۳۵
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۳ 17 September 2023

دکتر شقایق مرادی علمدارلو، متخصص زنان و زایمان عضو هیات علمی گروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، امروز ۲۶ شهریورماه در یک کارگاه آموزشی توضیحاتی پیرامون کم خونی در دوران بارداری، علائم و راهکارهای آن ارائه داد.

مرادی علمدارلو با بیان اینکه اغلب زمانی که جنین شش ماهه یا سه ماهه است، احتمال بروز کم خونی در بدن مادر وجود دارد که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، افزود: علائم آن به صورت سرد شدن دست و پا در بارداری، خستگی زودرس، ضعف و بی‌حالی، سرگیجه، رنگ پریدگی صورت، ضربان نامنظم قلب، درد در قفسه‌ سینه نمایان می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: هموگلوبین نوعی پروتئین‌ موجود در گلبول قرمز خون است که با توجه به اینکه نقش اکسیژن رسانی به سلول‌های بدن را بر عهده دارد، در نتیجه اگر میزان آن در بدن کاهش پیدا کند، ممکن است مادر باردار دچار تنگی نفس یا مشکلات در تعداد ضربان قلب شود.

او ادامه داد: همچنین احتمال دارد که میزان دما در دست و پاها کاهش پیدا کند. به همین دلیل این شخص احساس می ‌کند که دست و پاهای او پیوسته سرد است.

مرادی علمدارلو با اشاره به اینکه مصرف مکمل آهن با نظر پزشک، در بیشتر موارد درمان قطعی کم خونی در بارداری است، خاطر نشان کرد: مصرف ویتامین‌ها و مصرف گوشت قرمز، گوشت ماهی و مرغ توصیه می ‌شود. برخی خوراکی ‌های گیاهی نیز آهن دارد و باید در رژیم غذایی هنگام بارداری استفاده شود. با توجه به اهمیت این موضوع، مراقبت‌های پزشکی باید از ابتدای بارداری صورت بگیرد تا کم خونی احتمالی کنترل شود.

به گفته او؛ گاهی ممکن است به دلیل اختلالات خونی، کم خونی بارداری با مصرف مکمل آهن برطرف نشود. در این صورت، باید به پزشک متخصص هماتولوژی یا پزشک متخصص اختلالات خونی (کم خونی همولیتیک) مواجه شود.

برچسب ها: کم خونی ، بارداری
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار