به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، بهنام گشتیزاده ، با بیان اینکه خوراک کلهپاچه با وجود داشتن پروتئین، ویتامین و کلسترول مصرف بیشاز حد آن به دلیل اسیدهای چرب مضر توصیه نمیشود، اظهار کرد: افرادی که چربی خون بالایی دارند و کلسترول و اسیداوریک خونشان بالاست از مصرف بیشاز حد کلهپاچه اجتناب کنند.
وی با بیان اینکه یکی از ویژگیهای مفید کلهپاچه تامین پروتئین مورد نیاز بدن است، افزود: از اصلیترین مضررات مصرف بی رویه چنين غذايي افزايش کلسترول خون است که منجر به رسوب در رگهای خونی شده و با انسداد عروق ظریف در عمل خونرسانی به مغز و قلب اختلال ایجاد میکند.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه بافت استخوان با خوردن کلهپاچه تقویت ميشود، اضافه کرد: مصرف کلهپاچه به دلیل بافت کلاژنی که دارد برای افرادی که از درد استخوانی رنج میبرند بسیار مفید است، زیرا منجر به تقویت بافت استخوانها میشود.
گشتیزاده ادامه داد: سیرابی در مقایسه با کلهپاچه از چربی کمتری برخوردار است و مصرف آن برای افرادی که از ناراحتی معده و اثنیعشر رنج ميبرند مفید است، زیرا سبب ترمیم بافت سلولهای مخاط معده میشود.
وی با بیان اینکه مصرف خوراک کلهپاچه بیشتر در فصلهای سرد سال توصیه میشود، گفت: خوراک کله در تابستان و در نواحی گرمسیر برای مزاج انسان سنگینتر است.
این متخصص تغذیه گفت: خوراك كلهپاچه با تحرك افراد رابطه مستقيمي دارد هنگامیکه اين خوراك زياد مصرف میشود بايد تحرك افراد نيز افزايش يابد به همين علت افرادي كه ورزشیهاي سنگين انجام ميدهند تمايل بيشتري به مصرف اين خوراك دارند، چراكه كالري بيشتري ميسوزانند و همين امر آنها را به سمت چنين خوراكهايي سوق ميدهد البته مصرف بیشاز اندازه كلهپاچه براي چنين افرادي نيز مفيد نيست.
گشتیزاده با اشاره به اینکه توصیه میشود خوراک كلهپاچه را بهتر است در هرماه یکبار استفاده كنيم، گفت: بهصورت کلی سیرابی بهتر از کلهپاچه است، زیرا از چربی کمتری برخوردار بوده و حاوی ویتامینهای B1،B2،B6 وB12 است.