به گزارش تابناک هرمزگان، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : از ابتدای سال تا کنون 460 تن خرمای پیارم ، مرغوبترین و گرانترین خرمای جهان به خارج از کشور صادر شده است .
خرمای پیارم که به خرمای شکلاتی معروف است به علت خشک بودن و قابلیت نگهداری طولانی مدت طرفداران زیادی در بازارهای داخلی و خارجی دارد .
سید سعید مدرس افزود : سطح زیر کشت ، بازاریابی مناسب و کیفیت بسته بندی علت افزایش صادرات خرمای پیارم است .
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت : از دو هزار و 500 هکتار نخلستانهای پیارم در حاجی آباد 70 درصد آن معادل شش هزار تن سالانه صادر می شود.
خرمای پیارم هرمزگان به امارات متحده عربی، ایتالیا ، اسپانیا ، فرانسه روسیه ، ارمنستان ، تاجکستان و آسیای مرکزی صادرمی شود .
شهرستان حاجی آباد در شمال هرمزگان با داشتن آب و هوای گرم و خشک ، تنها منطقه کشت پیارم در ایران و هرمزگان است .
این خرما دارای ویتامین ب1، ب 2،مواد معدنی ، فسفات ، پتاسیم ، کلسیم و منیزیم است و هر صد گرم آن دارای 5 میلی گرم آهن است .
قیمت هر کیلو خرمای درجه یک پیارم دربازار بین بیست تا بیست و پنج هزار تومان به فروش می رسد
در هرمزگان 50 رقم خرما تولید می شود که 10 نوع مرداسنگ ، زرد ، مضافتی ، کریته ، خنیزی ، آل مهتری ، زرک ، خاصویی ، هلیلی و پیارم آن صادراتی است .
ایران بعد از کشور تونس دومین صادرکننده خرما در جهان است .
هرمزگان با برداشت سالانه 148 هزار تن خرما از 38 هزار هکتار مقام چهارم تولید و مقام سوم سطح زیر کشت را دارد .
برداشت خرما در هرمزگان با خرمای آل مهتری از اول خرداد آغاز می شود و با برداشت پیارم در آبانماه پایان می یابد .
ایران بعد از کشور تونس دومین صادر کننده خرمای جهان است .
سرانه مصرف خرما در کشور 12 کیلوگرم ، در هرمزگان 14 و در جهان 10 کیلوگرم است .