صدور پروانه شکار پرنده با شرایط خاصی که شامل محدودیت‌های مکانی، زمانی و نوعی خواهد بود برخی سال‌ها صادر می‌شود و سال گذشته نیز 45 پروانه صادر شد.
کد خبر: ۲۳۸۲۱۸
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۶ 31 May 2016
 تنوع شرایط آب‌وهوایی، وجود منابع آبی عظیم و داشتن ارتفاعات، موجب شده است شهرستان نهاوند از غنای گونه‌های جانوری بالایی برخوردار باشد.

به گزارش همدان‌پیام و بر اساس آخرین بررسی‌های محیط زیست شهرستان نهاوند، 399 گونه جانوری اعم از 54 پستاندار، 286 گونه پرنده، 59 گونه خزنده، 26 گونه انواع ماهیان آب‌های داخلی و هزار و 500 گونه گیاهی در اکوسیستم‌های خشکی و آب‌های داخلی نهاوند شناسایی شده است و بنابر اظهار مدیر محیط زیست این شهرستان، نهاوند نسبت به استان به خصوص شمال استان از تنوع بالایی از گونه‌های جانوری برخوردار است.

اما چند سالی است در کنار خشکسالی‌های ممتد، تخریب مراتع، کمبود منابع آبی و از بین رفتن گونه‌های گیاهی که کارشناسان همه این عوامل را از دلایل انقراض گونه‌های جانوری و تهدید حیات وحش می‌دانند، متأسفانه شکار‌های غیرمجاز شکارچیان نیز به بر هم زدن توازن طبیعت دامن زده‌اند و شاید ناخواسته این شکارچیان در حال رقم زدن معظلی تا مرز انقراض برخی گونه‌های جانوری هستند.

اگر با تدابیر مسئولان از این نوع شکارهای غیرمجاز جلوگیری به عمل نیاید دیری نمی‌کشد که وضعیت اکوسیستم این شهرستان به کلی به هم خواهد خورد.

قوچ، میش، کفتار، گرگ، خرگوش، تیهو، باقرقره، فاخته و تنوع ماهی از جمله ذخایر ارزشمند حیات وحش این شهرستان به شمار می‌روند. حالا با وجود این تنوع و اینکه نهاوند به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی به عنوان یکی از زیستگاه‌های مهم حیات وحش و گونه‌های گیاهی، جانوری کشور شناخته شده است اما هم اکنون به اذعان مسئولان امر، برخی گونه‌ها از قبیل خرگوش از جمله گونه‌های جانوری این شهرستان هستند که در لیست انقراض قرار دارد، و اگر این روند ادامه یابد این انقراض دامن سایر گونه‌های جانوری را نیز خواهد گرفت. همچنين بايد گفت كه كل و بز وحشي در نهاوند به دليل شكار غيرمجاز به طور كامل منقرض شده‌اند.

 10 شکار غیرمجاز در سال 94
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست نهاوند در خصوص وضعیت شکار مجاز و غیرمجاز در شهرستان گفت: با توجه به اینکه شکارچیان غیرمجاز در فصل بهار که فصل زادآوری است شکار نمی‌کنند اقدام آماری از فصل بهار سالجاری در خصوص شکار غیرمجاز ثبت نشده؛ اما سال 94، 10 شکار غیرمجاز شامل شکار روباه، خرگوش، فاخته، گرگ، کفتار، ماهی در نهاوند شناسایی و شکارچیان غیرمجاز به مقامات قضایی معرفی شده‌اند که برای 2 مورد، رأی صادر شده است.

یکی از این شکارچیان به جرم شکار فاخته به 6 ماه حبس محکوم شده است و بقیه پرونده‌ها نیز در دست بررسی هستند؛ ضمن اینکه و در این مدت 3 اسلحه شکاری نیز کشف و ضبط شده است.
محمد گیلانه افزود: متأسفانه با وجود اطلاع‌رسانی‌های گسترده مبنی بر ممنوعیت شکار در مناطق ممنوعه و تحت حفاظت محیط زیست و نیز مناطق آزادی که مأمن حیات وحش است اما هنوز هم شاهد حضور شکارچیان غیرمجاز هستیم

وی در خصوص اینکه آیا یگان حفاظت محیط زیست شهرستان قادر به شناسایی و دستگیری تمام شکارچیان غیرمجاز است، بيان كرد: شناسایی تمامی شکارچی‌های غیرمجاز امکان‌پذیر نیست اما کنترل این معضل زیست محیطی نیازمند نیروی انسانی و تجهیزات ویژه در یگان‌های حفاظت است.
گیلانه با اشاره به اینکه هم‌اکنون 2 اکیپ سیار و ثابت از نیروی‌های حفاظت محیط زیست نهاوند به صورت شبانه‌روزی مشغول رصد و حفاظت از مناطق زیست محیطی شهرستان هستند گفت: تعداد زیادی از روستاییان نیز در این راستا با ما همکاری دارند اما کمبود نیرو و یگان حفاظت مسأله‌ایست که نمی‌شود از آن غافل بود.

 صدور 45 پروانه شکار پرنده در سال 94
گیلانه در ادامه با اشاه به صدور پروانه شکار پرندگان در نهاوند با هدف جلوگیری از شکار غیرمجاز افزود: صدور پروانه شکار پرنده با شرایط خاصی که شامل محدودیت‌های مکانی، زمانی و نوعی خواهد بود برخی سال‌ها صادر می‌شود و سال گذشته نیز 45 پروانه صادر شد.

یک کارشناس محیط زیست نیز در این خصوص گفت: شکارچیان غیرمجاز باید واقف باشند انقراض یک گونه جانوری پیامد‌های غیرقابل جبرانی برای محیط زیست دارد. به عنوان مثال اگر مار از چرخه اکوسیستم حذف شود باعث ازدیاد موش و سایر جوندگان خواهد شد که ازدیاد این گونه‌ها باعث هجوم آنها به منابع غذایی انسان‌ها خواهد شد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار