فشار خون عارضه ای است که تقریبا از هر سه فرد بزرگسال، یک تن به آن مبتلاست و عامل اصلی بیماری های قلبی عروقی، کلیوی، سکته مغزی و اختلالات چشمی محسوب می شود.
کد خبر: ۲۴۷۵۹۲
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۹ 18 June 2016
فشار خون نیرویی است که توسط جریان خون به دیواره رگ ها وارد می شود تا خون در سراسر رگ‌ها و بدن جریان یابد. اگر این نیرو افزایش پیدا کند و در طول زمان ثابت باقی بماند، بدن با مشکلات زیادی روبرو می شود. 

کنترل فشار خون فرآینده پیچیده‌ای نیست و به راحتی می توان با اجتناب از مواد غذایی و عوامل تحریک کننده بر آن چیره شد. در ادامه به چند عامل افزایش دهنده فشار خون اشاره شده است:

-غذاهای کنسروی، آماده و فرآوری شده

این غذاها حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای نمک، مواد نگهدارنده و ادویه هستند و سبب افزیش فشار خون می شوند. نمک این غذاها بیش از حد مجاز است.

-انواع شیرینی و کیک

کیک و شیرینی منبع شکر و چربی های اشباع است که علاوه بر افزایش وزن، یکی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون محسوب می شود.

-رب و سس گوجه فرنگی کنسرو شده

رب و سس گوجه فرنگی کنسروشده حاوی مقادیر بالای نمک است و استفاده از آن برای بیماران مبتلا به فشار خون به هیچ وجه توصیه نمی شود.

-مشروبات الکلی

مشروبات الکلی یکی از مهمترین دلایل افزایش فشار خون و صدمه به سیستم قلب و عروق است.

-لبنیات پرچرب
-غذاهای چرب
-شور و ترشی های پرنمک
-گوشت قرمز

در ادامه توصیه شده هایی نیز برای کاهش فشار خون ارایه شده است:

-میزان نمک در وعده های غذایی را کاهش دهید
-وزن خود را کاهش دهید 
- به طور مرتب ورزش کنید 
- از مواد معدنی مفید مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم بیشتر استفاده کنید
سیب زمینی، موز، سبزیجات سبز پر رنگ، بادام، گوجه فرنگی، انواع کلم و قارچ حاوی این مواد معدنی مفید هستند
-از مصرف دخانیات اجتناب کنید 
-در معرض دود سیگار قرار نگیرید 
-از استرس و تنش دوری کنید 
-روزانه حداقل هشت لیوان آب بنوشید 
-فشار خون خود را به صورت روزانه بررسی کنید 
-مصرف کافئین را به حداقل کاهش دهید 
-از غذاهای گیاهی استفاده کنید 
-شکلات تیره و کم شیرین بخورید 
-خواب کافی داشته باشد 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار