کارشناس مسئول آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت:مواد غذایی ناسالم حاوی باکتریهای مضر، ویروس ها، قارچ ها، انگل ها، فلزات سنگین و مواد شیمیایی همچنین مسئول بروز بیش از دویست بیماری از اسهال گرفته تا سرطان هستند و تخمین زده می شود که عامل بیش از 90 درصد مسمومیت های غذایی، باکتری ها هستند
کد خبر: ۲۷۲۶۲
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲ 25 April 2015
کارشناس مسئول آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت:مواد غذایی ناسالم حاوی باکتریهای مضر، ویروس ها، قارچ ها، انگل ها، فلزات سنگین و مواد شیمیایی همچنین مسئول بروز بیش از دویست بیماری از اسهال گرفته تا سرطان هستند و تخمین زده می شود که عامل بیش از 90 درصد مسمومیت های غذایی، باکتری ها هستند.

به گزارش تابناک گیلان ،دکتر آتوسا رهبر  با بیان اینکه هفته سلامت از (7-1 اردیبهشت ) با شعار "ایمنی غذا از مزرعه تا سفره " نامگذاری شده است اظهار کرد: سازمان بهداشت جهانی (WHO) یکی از آژانس‌های تخصصی سازمان ملل متحد است که نقش یک مرجعیت سازمان دهنده را بر بهداشت جامعه جهانی ایفا می‌کند.

وی تصریح کرد: این آژانس در آوریل سال ۱۹۴۸ در ژنو واقع در سوییس تاسیس شد و اساسنامه آن رسماً ۷ آوریل همان سال، زمانی که توسط ۲۶ کشور از اعضای سازمان ملل تصویب شد به کار بسته شد.

کارشناس مسئول آموزش سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود:سازمان بهداشت جهانی،نخستین مجمع جهانی خود را در سال ۱۹۴۸ برگزار کرد و از همان زمان تصمیم گرفت هرساله روز هفتم آوریل را با عنوان روز جهانی بهداشت نامگذاری کند که این تصمیم از سال ۱۹۵۰ اجرا شد.

دکتر رهبر با بیان اینکه هدف از نامگذاری چنین روزی ترغیب دولت ها، سازمان ها و شرکت های بازرگانی به سرمایه گذاری در امور بهداشتی و ساختن آینده ای ایمن تر است،تصریح کرد:در کشور ما نظر به اهمیت سلامتی در زندگی آحاد جامعه و نقشی که انسان سالم در شکل دهی جامعه سالم می تواند داشته باشد،تعیین زمان بیشتر از یک روز برای گرامیداشت برنامه های مرتبط با سلامت و تکریم 
فعالیت های دست اندرکاران عرصه بهداشت و درمان نظر قرار گرفت.

وی گفت:در این راستا اداره کل روابط عمومی وزارت متبوع در سال 1381،پیشنهاد نامگذاری هفته ای به عنوان «هفتۀ سلامت» به وزیر وقت ارایه داد و با پیگیری های انجام شده در جلسۀ کمیسیون نامگذاری روزهای خاص شورای فرهنگ عمومی کشور تصویب شد و با مصوبۀ شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال 1382 در تقویم رسمی کشور گنجانده شد. از آن زمان به بعد همه ساله با اجرای برنامه های متنوع این هفته گرامی داشته می شود.

دکتر رهبر با اشاره به اینکه امسال نیز برنامه های هفته سلامت همانند سال گذشته از اول تا هفتم اردیبهشت ماه در سراسر کشور به اجرا در آمده است،اضافه کرد:بدون تردید «هفتۀ سلامت» فرصت مغتنمی است تا با بیان اهمیت و جایگاه بسیار مهّم و سهم آن در تحقق توسعۀ پایدار، بر مشارکت مردم و همراهی مجموعه نهادهای حاکمیتی و اجرایی تأکید شود.

وی ادامه داد:از طرفی این هفته فرصتی است تا با نگاه مجدد و بازنگری به توانمندی ها؛ دستاوردها و انتظارات موجود برای پاسخ گویی منطقی و شایسته به مردم، بازتوانی مضاعف و در قالب یک برنامۀ منسجم و کلان، همراه با سایر دستگاه های مسئول در مسیر تحقق سلامت مردم، گام برداشت.

دکتر رهبر علت اینکه سازمان جهانی بهداشت، شعار خود را در سال 2015 "بهبود ایمنی مواد غذایی" قرار داده است را مواد غذایی ناسالم، که سالیانه موجب مرگ 2 میلیون نفر در جهان می شوند که عمده این تعداد را هم کودکان تشکیل می دهند ذکر کرد.

دکتر رهبر افزود:مواد غذایی ناسالم حاوی باکتریهای مضر، ویروس ها، قارچ ها، انگل ها، فلزات سنگین و مواد شیمیایی٬ مسئول بروز بیش از دویست بیماری از اسهال گرفته تا سرطان هستند و تخمین زده می شود که عامل بیش از 90 درصد مسمومیت های غذایی، باکتری ها هستند.

وی با تاکید بر اینکه این بیماریها در صورت عدم مدیریت مناسب، می تواند به ناتوانی طولانی مدت یا مرگ منجر شود، ضرورت آموزش همگانی در همه فضاهای اطلاع رسانی و آموزشی را  لازم دانست.

کارشناس مسئول آموزش سلامت در ادامه یادآورشد:تهدیدات جدید برای ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور و بروز هستند و تغییر در شیوه تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی، همراه با تغییرات آب و هوایی‌، بروز بیماری های نوپدید و مقاومت دارویی به میکرو ارگانیسم ها و در نهایت سهولت حمل و نقل کالا، افزایش سفر و تجارت هم، احتمال شیوع آلودگی ها را افزایش داده است.

دکترآتوسا رهبر با بیان اینکه عرضه مواد غذایی به طور فزاینده ای در حال جهانی شدن است و این نیازمند توجه بیش از پیش به سیستم ایمنی مواد غذایی در میان کشورها است تصریح کرد:به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت، شعار خود را در سال 2015 بهبود ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا بشقاب (همیشه و همه جا) قرار داده است.

وی روز جهانی بهداشت (2015)را فرصتی دانست تا به مسئولین دولتی، کشاورزان، تولیدکنندگان ،توزیع کنندگان،متخصصان بهداشت و سلامت و همچنین مصرف کنندگان، در مورد اهمیت ایمنی مواد غذایی و هر چیزی که در احساس امنیت و اعتماد به غذای داخل بشقاب نقش دارد،هشدار داده شود.

کارشناس مسئول آموزش سلامت معاونت بهداشتی همچنین ایمنی غذایی را یک مسئولیت مشترک،از کشاورزان و تولیدکنندگان گرفته تا فروشندگان و مصرف کنندگان ذکر کرد و افزود:طبیعتا موضوع تامین امنیت مواد غذایی بحث یک روزه نبوده بلکه باید حرکات اجتماعی و فرهنگی در جامعه صورت گیرد تا شاخص‌های ایمنی مواد غذایی ارتقا یابد.

وی در پایان تاکید کرد:این موضوع، همچنین بحث مشارکت بین بخشی را طلب می‌کند تا با مشارکت سایر ارگان‌ها،ایمنی مواد غذایی در جامعه نهادینه شود.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار