معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی:
شرکت‌های شل و توتال با قیمت ٢٤٠ دلاری اتان برای سرمایه‌گذاری در این صنعت اعلام آمادگی کرده اند
کد خبر: ۳۲۳۷۶۱
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۸ 05 November 2016
مرضیه شاهدایی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی، در بخش پرسش و پاسخ نشست تخصصی «آموزش صنعت پتروشیمی» که در سالن شهید بهشتی وزارت نفت برگزار شد، افزود: مشکل توسعه صنعت پتروشیمی قیمت اتان نیست و با همین قیمت تعیین شده سرمایه‌گذار وجود دارد.

وی گفت: براساس آخرین مذاکره با توتال، این شرکت برای احداث یک  واحد اتان کراکر و ٢ واحد پلی اتیلنی اعلام آمادگی کرده است.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی خاطرنشان کرد: کسانی که از قیمت خوراک اتان گله ‎مند هستند، براساس بررسی‌ها با همین نرخ تایید شده حاشیه سود ٢٥ درصدی برای آنها به همراه دارد.

وی اعلام کرد: در جلسه های قیمت‌گذاری خوراک در وزارت نفت حضور داریم و دیدگاه ‎های کارشناسی خود را ارائه می دهیم.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی درباره صحت و سقم انصراف شرکت‌های هندی برای سرمایه گذاری در این صنعت گفت: درخواست هندی‌ها دریافت خوراک گاز  ٤ تا پنج سنتی برای احداث واحد اوره و آمونیاک بود که ما با آن موافقت نکردیم.

وی با تاکید بر پرهیز وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ارزان فروشی یادآور شد: وزارت نفت قصد ندارد برای جذب سرمایه گذاری خارجی، ارزان فروشی کند.

شاهدایی از انصراف هندی‌ها برای سرمایه گذاری اظهار بی‌اطلاعی کرد و افزود: ما حاضر به تحویل خوراک گاز با نرخ موردنظر هندی‌ها نیستیم.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی همچنین با اشاره به مذاکره با شرکت UOP (یو او پی) تاکید کرد: این شرکت از طریق یکی از شعبه‌های اروپایی خود با ایران مذاکراتی داشته است و قصد دارد با ایران در زمینه تامین فناوری همکاری کند.

وی با اشاره به رفت و آمد شرکت‌های معتبر خارجی به ایران برای سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی  گفت: درخواست آنها این است که از اعلام نام‌شان خودداری شود.

شاهدایی با اشاره به مزیت‌های صنعت پتروشیمی گفت: خارجی‌ها اذعان کردند که ایران با این توانایی‌ها می تواند به یکی از قطب‌های بزرگ پتروشیمی جهان بدل شود.

شاهدایی آب، انوع خوراک‌های پتروشیمی و نیروهای متخصص ایرانی را از جمله مزیت‌های صنعت پتروشیمی ایران دانست.

وی در پاسخ به پرسشی درباره تعداد مجوزهای جدید در صنعت پتروشیمی با بیان این که مجوزهای جدید برپایه خوراک گاز طبیعی است، افزود: افزون بر آن زمانی که دولت یازدهم بر سر کار آمد، مجوزهای زیادی صادر شده بود که غیرفعال بودند،از این رو اولویت ما برای ترغیب صاحبان مجوز برای فعال کردن این طرح‌ها قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران افزود: امکان دریافت دانش فنی به دلیل روابط بین المللی وجود نداشت و با بهبود روابط مذاکره برای طرح‌های GTO انجام شده است.

شاهدایی در ادامه نشست خبری درباره وضع رگولاتوری در این صنعت با اعلام این که همه کشورها برای صنایع بخش‌ رگولاتوری دارند، توضیح داد: پس از ابلاغ سیاست‌های اصل ٤٤ موضوع رگولاتوری مغفول مانده بود، از این رو در بخش‌هایی از این صنعت هرج و مرج شد.

وی افزود: در نتیجه، یک سازمان مرجع باید برای تولید، صادرات، اچ ‎اس ‎یی و ایمنی و ...مجتمع‌های پتروشیمی وجود داشته باشد که موضوع رگولاتوری در حال تدوین و تعیین خط مشی و آیین نامه‌ است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران درباره برنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران برای جی ‎تی ‎ال  با بیان این که با توجه به دراختیار داشتن سوخت‌های ارزان تر این مسئله در اولویت ما قرار ندارد، افزود: با توجه به منابع گازی کشور امکان ایجاد جی ‎تی ‎ال از سوی شرکت‌های خارجی در ایران وجود دارد.

شاهدایی با اشاره به این که در گذشته شرکت شل مطالعاتی در این حوزه برای سرمایه گذاری در ایران انجام داد که به نتیجه نرسید و با تشدید تحریم ‎ها به سمت قطر رفت، افزود: تفاهم‌نامه جدید با این شرکت امضا شده و قرار است طرح پیشنهادی ارائه کند که ممکن است یکی از موارد آن سرمایه گذاری در تولید GTL باشد؛ اما این شرکت لایسنس‌ها (دانش فنی) با ارزش دارد.

منبع: تابناک
برچسب ها: مرضیه شاهدایی
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار