رئیس سازمان جهاد کشاورزی بابیان اینکه طرح تأمین آب مختار دارای 9 دستگاه پمپ فشار قوی با طول خط انتقال اصلی بیش از 12 کیلومتر و طول خط انتقال فرعی بیش از 14کیلومتر است، گفت: این طرح برای 450 نفر اشتغال زایی کرده است.
کد خبر: ۳۳۲۸۹۳
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۸ 22 November 2016
اجرای طرح تأمین آب زمین‌های کشاورزی روستای مختار پیرامون شهر یاسوج در شهرستان بویراحمد بارقه امیدی از تولید و اشتغال پایدار در این منطقه ایجاد کرده تا جایی که یکی از کشاورزان این روستا در سال جاری از کشت لوبیا 20 میلیارد ریال سود آوری داشته است.
به گزارش ایرنا، زمین‌های کشاورزی روستای مختار در شهرستان بویراحمد استان کهگیلویه و بویراحمد سالها در حاشیه رودخانه بشار تشنه بود اما با بهره برداری از طرح تأمین آب این روستا در دولت تدبیر و امید، اینک بستری از کار و تلاش برای کشاورزان این منطقه فراهم شده است.
طرح تأمین آب کشاورزی روستای مختار در فاصله 10 کیلومتری غرب یاسوج برای تأمین آب 800هکتار، با اعتبار 813 میلیارد ریال سال 94 به بهره برداری رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به پیامدهای اقتصادی اجرای طرح تأمین آب روستای مختار اشاره کرد و گفت: سید مختار وفااصل کشاورز لوبیا کار این روستا در سال جاری 20 میلیارد ریال از محل کشت این محصول درآمدزایی داشته است.
جعفر گوهرگانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: این کشاورز در سطح 200 هکتار اقدام به کشت لوبیا کرده بود.
تولید سالانه حبوبات کهگیلویه و بویراحمد شامل لوبیا، ماش و عدس حدود چهار تا پنج هزار تن اعلام شده است و اجرای طرح‌های تأمین آب می‌تواند به افزایش سطح زیر کشت و تولید این محصول کمک کند.
گوهرگانی از اجرای 250 هکتار طرح آبیاری تحت فشار روستای مختار خبر داد و گفت: اجرای شبکه آبیاری نوین در سطح 250 هکتار دیگر از زمین‌های این روستا در دست اقدام است.
کشت لوبیا در تابستان گذشته بستر خوبی برای اشتغال جوانان، زنان و دختران روستای مختار فراهم کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی بابیان اینکه طرح تأمین آب مختار دارای 9 دستگاه پمپ فشار قوی با طول خط انتقال اصلی بیش از 12 کیلومتر و طول خط انتقال فرعی بیش از 14کیلومتر است، گفت: این طرح برای 450 نفر اشتغال زایی کرده است.
گوهرگانی به ضرورت تکمیل حدود 10 ایستگاه پمپاژ تأمین آب کشاورزی در دست اجرای این استان اشاره کرد و گفت: اجرای این طرح‌ها و تأمین آب سه هزار هکتار از زمین‌های این منطقه می‌تواند به رونق تولید و اشتغال پایدار روستائیان کمک کند.
بهره برداری از حدود 80 طرح تأمین آب کهگیلویه و بویراحمد به یکهزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
سالانه 120 هزار هکتار از 160 هزار هکتار زمین‌های زیر کشت محصولات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به‌صورت دیم کشت می‌شود.
کهگیلویه و بویراحمد در حالی با فقر کشت آبی مواجه است که سالانه حدود هفت میلیارد مترمکعب روان آب دارد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار