کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: رنگ های خوراکی اثرات و تبعات بدی بر روی کودکان دارند و اختلالات رفتاری از جمله بیش فعالی یکی از این اثرات است.
کد خبر: ۳۵۴۴۳۶
تاریخ انتشار: ۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۸ 03 January 2017
به گزارش تابناک و به نقل از ایرنا،مهندس شمسی جوادی زاده روز سه شنبه افزود: محققان اثر رنگ‌های مصنوعی را به صورت مستقیم روی گروه‌هایی از بچه‌های سه و هشت ساله را بررسی کرده‌اند و به این نتیجه رسیدند که وجود این نوع رنگ‌ها می‌تواند زمینه اختلالات رفتاری مانند بیش فعالی و پرخاشگری، اختلالات خواب و بیقراری را به وجود آورد.
او گفت: محققان اثر خوراکی‌های با رنگ مصنوعی را با اثر حذف این خوراکی‌ها مقایسه کردند و نتیجه‌گیری آنها این بود که وقتی کودکان موادخوراکی با رنگ مصنوعی می‌نوشند، بیشتر احتمال دارد که بیش‌ فعال شوند.
وی اظهار کرد: والدین می‌توانند با حذف این گونه خوراکی ها و نیز استفاده بیشتر از مواد غذایی و خوراکی‌های خانگی، سلامت رفتاری کودک خود را تا حد زیادی تامین کنند، به ویژه این که حذف این خوراکی‌های رنگ‌ شده، هیچ کمبودی در بچه‌ها ایجاد نمی‌کند، چون خوراکی‌های با رنگ مصنوعی، عموما ارزش تغذیه‌ای خاصی ندارند.
این کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو عنوان کرد: والدین موقع خرید خوراکی های رنگارنگ، نگاهی هم به جدول اطلاعات تغذیه‌ای و نیز مواد تشکیل‌دهنده آن روی بسته بیندازند، به این ترتیب اولین قدم را برای نزدیک شدن به یک برنامه غذایی سالم، برای خود و کودکانشان، برداشته‌اند.
جوادی زاده با اشاره به اینکه این روزها برخی مغازه‌های فروشنده لوازم شیرینی‌پزی اقدام به فروش رنگ‌های خوراکی پودری می‌کنند گفت: اغلب این رنگ‌ها نه ‌تنها استاندارد و قابل تایید نیستند، بلکه به ‌صورت غیربهداشتی تولید و عرضه می‌شوند و برخی از این رنگ‌ها در صنعت برای رنگ کردن پارچه و الیاف مصنوعی استفاده می‌شوند و برای سلامت فوق‌العاده خطرناک هستند.
او گفت: اگر برای تزیین غذا یا شیرینی ‌جات اصرار به استفاده از رنگ‌های مصنوعی دارید، حتما انواعی را که دارای بسته‌بندی بهداشتی، تاریخ مصرف، مجوز بهداشتی و دستورالعمل فارسی هستند، خریداری کنید.
او تاکید کرد بهتر است به جای استفاده از رنگ‌های مصنوعی سراغ رنگ‌های طبیعی رفته و از آب اسفناج، جعفری، چغندر قند یا پودر گلرنگ، زعفران، کاکائو یا رنگ‌های میوه‌هایی چون آلبالو، توت فرنگی و ... برای شیرینی یا نوشیدنی‌های خود استفاده کنید.
وی اضافه کرد: در میان رنگ های غیرمجاز خوراکی تارتارازین (زرد) بیشترین رنگ مصرفی (بخصوص در شیرینی ها ) بوده و این در حالی است که گزارش‌های زیادی در مورد سمی بودن این رنگ و حساسیت شدید نسبت به این رنگ گزارش شده است.
وی در مورد عوارض رنگ‌های غیرمجاز افزود: این رنگ‌ها می‌تواند در بچه ها باعث خلق و خوی بد، شود پس باید توجه کرد که استفاده از این رنگ ها اثرات نابجایی را بر سلامتی کودکان و بخصوص در درازمدت در بدن انسان می گذارد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار