دکتر سید مصطفی نچواک در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری تابناک افزود: غذا خوردن یک امر مهم و ارزشمند در سلامتی انسان ها تلقی میشود وهر انسانی باید برای غذاخوردن از الگوی مناسب و منظمی پیروی کند.
وی خاطر نشان کرد:بنا به آمار بدست آمده ازهر دونفر یک نفر به چاقی یا اضافه وزن مبتلاست وچاقی و اضافه وزن را از بزرگترین و رایج ترین مشکلات جامعه است که بهتر است افراد براساس نیاز خود، مواد غذایی را مصرف کنند.
نچواک تصریح کرد: شاخص توده بدنی به عنوان یکی از ابزارهای اندازه گیری احتمال کمبود یا اضافه وزن در افراد است که این شاخص ازطریق تقسیم وزن بر مجذور قد محاسبه می شود.
وی با بیان اینکه محدوده نرمال شاخص توده بدنی ۲۰-۲۵ میباشد گفت: افرادی که توده بدنی آنها در این محدوده قراردارد دارای وزن نرمال هستند.
این متخصص تغذیه افزود: افرادی که عدد توده بدنی آن ها زیر ۲۰ است دارای کمبود وزن بوده و افراد با توده بدنی بالای ۲۵ دارای اضافه وزن می باشند که باید به متخصص تغذیه مراجعه کنند.
مدیرگروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: مصرف سه وعده غذایی اصلی شامل صبحانه، ناهار و شام را ضروری و میتوان در کنار وعده های اصلی از سه میان وعده شامل میوه ها استفاده کرد.
وی افزود: یک وعده غذایی سالم بایدشامل پنج گروه اصلی مواد غذایی شامل گوشت و پروتئین ها، میوه ها، سبزیجات، غلات و لبنیات باشد و در حد تعادل مصرف شوند.
دکتر نچواک با بیان اینکه مصرف نمک دفع کلسیم و سرطان معده را به دنبال دارد گفت: یکی ازعادتهای غذایی ما قراردادن نمک وخوردن آن همراه غذامی باشدکه متاسفانه خطرات زیادی به همراه دارد .
این متخصص تغذیه درپایان مراجعه به موقع به متخصص تغذیه را یک راه موثر در پیشگیری از کمبود یا اضافه وزن عنوان کرد و گفت: برای داشتن تغذیه سالم و بدنی سالم باید از الگوهای تغذیه ای مناسب استفاده کرده و تمامی پنچ گروه مواد غذایی رادر وعده های غذایی خود قرار دهیم.