مدیر دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بهترین روش غلبه بر بیماری طاعون نشخوار کنندگان واکسیناسیون دام های اهلی است که اکنون سازمان دامپزشکی در حد محدود این کار را انجام می دهد.
کد خبر: ۵۹۱۶۸
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۷ 08 July 2015
مجید خرازیان مقدم افزود: سازمان دامپزشکی سالانه اقدام به واکسیناسیون دام های اهلی در مقابل بیماری طاعون نشخوار کنندگان می کند اما میزان آن بسیار محدود است.

وی اظهار کرد: موسسه سرم سازی رازی سالانه تعداد محدودی واکسن طاعون نشخوارکنندگان را تولید می کند اما کافی نیست و بنا به دلایلی امکان واردات این واکسن به کشور نیز وجود ندارد از این رو سازمان دامپزشکی بر اساس یک برنامه هدفمند و بنا به گزارش های ارسالی به آن سازمان اقدام به واکسیناسیون دام های اهلی سبک مانند گوسفند و بز می کند.

خرازی مقدم تاکید کرد: بررسی ها نشان می دهد اگر دو سال مداوم دام های اهلی واکسن طاعون نشخوارکنندگان دریافت کنند مادام العمر نسبت به آن بیماری ایمن می شوند.

وی اظهار کرد: زمانی که گزارشی از این بیماری به سازمان دامپزشکی می رسد، بعد از آن اقدام به واکسیناسیون می کنند که روش درستی نیست زیرا در این فاصله بیماری تلفات خود را می گیرد.

خرازی مقدم گفت: بر این اساس رییس سازمان حفاظت محیط زیست در نامه ای از وزیر جهاد کشاورزی خواسته است تا نسبت به تهیه و تامین کامل واکسن بیماری طاعون نشخوار کنندگان اقدام کند که نامه در حال طی کردن مراحل قانونی برای ارسال است.

وی افزود: یکی دیگر از مشکلات در این زمینه ورود دام های اهلی به مناطق حفاظت شده تحت پوشش سازمان حفاظت محیط زیست است که سالهاست ادامه دارد و همچنان بدون حل باقیمانده است، زمانی که دام های اهلی در مجاورت حیوانات وحشی قرار می گیرند و از آبشخور آنها استفاده می کنند موجب انتقال بیماری طاعون نشخوار کنندگان می شود.

مدیر دفتر حیات وحش و تنوع زیستی تاکید کرد: این مساله باید مورد توجه ادارات کل منابع طبیعی سراسر کشور قرار گیرد تا با روش های مختلف مانع ورود دام های اهلی به مناطق حفاظت شده شوند.

وی با بیان اینکه این تاثیر می تواند از سوی حیوانات وحشی به حیوانات اهلی نیز باشد، گفت: وقتی یک گوسفند تلف می شود می توان ارزش اقتصادی آنرا مشخص کرد اما زمانی که یک کل یا قوچ از بین می رود نمی توان ارزش اقتصادی آنرا تعیین کرد.

خرازی مقدم افزود: تاکنون در منطقه هفتاد قله در استان مرکزی 175 راس کل و بز و قوچ و میش تلف شده است که برای دفن بهداشتی، ضد عفونی کردن آبشخورها و امحای اصولی آنها دستورالعملی را به ادارات کل محیط زیست استان ها ارسال کرده ایم و نیروهای استانی با جدیت مشغول جمع آوری لاشه ها و امحای آنها هستند.

وی گفت: همچنین این نیروها در حال ضد عفونی کردن آب درون آبشخورها و پاکسازی تا شعاع 50 تا 100 متری آبشخورها هستند.

به گفته وی بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک قابل انتقال به انسان نیست.

طاعون نشخوارکنندگان کوچک یک بیماری ویروسی بسیار مسری است که گوسفند و بز به آن مبتلا شده و از حیوانات اهلی به حیوانات وحشی منتقل می شود، از علایم این بیماری تب، ترشحات چشم و بینی و در نهایت مرگ حیوان است که در منطقه هفتاد قله نیز اولین مورد تلفات این بیماری در 14 خردادماه سالجاری مشاهده شده است و تاکنون 175 راس از کل و بز و قوچ و میش تلفات داشته است.

منطقه حفاظت شده هفتاد قله در 25 کیلومتری شمال شرقی اراک و بین شهرستان های اراک، محلات و خمین واقع شده و مساحت آن 97407 هکتار است.

پوشش گیاهی این منطقه کاسنی، نعناع، شب بو، تنگرس، نسترن، لرک، فرفیون و اسپند است و پستاندارانی مانند کل و بز، قوچ و میش، پلنگ، کفتار، شغال، گرگ، گورکن، خرگوش، تشی و روباه در آن زیست می کنند.

همچنین کبک، تیهو، بلدرچین، باقرقره، کبوتر چاهی، کبوتر کوهی، عقاب طلایی، سارگپه، هما، کرکس، دال، شاهین، بحری، لیل، بوتیمار و حواصیل و چند نوع افعی، مارآبی و لاک پشت پرندگان و خزندگان این منطقه حفاظت شده را تشکیل می دهند.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار