دروازه قرآن در شمال شرقی شهر شیراز در تنگ الله اکبر میان کوه چهل مقام و کوه باباکوهی قرار دارد و در واقع در خروجی شیراز بسمت شهر مرودشت واقع شده است.
کد خبر: ۶۴۴۰۵۹
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۰ 16 August 2018


تابناک فارس به نقل از نوداد:این دروازه در ابتدا در زمان عضدالدوله دیلمی ساخته شد و قرآنی در آن جای داده شد تا مسافران تور شیراز با گذر از زیر آن متبرک شوند. در دوره زندیه کریم خان زند این دروازه را بازسازی کرد و اتاقی به بالای آن افزود و دو جلد قرآن بزرگ نفیس، به خط سلطان ابراهیم بن شاهرخ تیموری، در اتاقک بالای آن جای داد.

 

تنگ الله اکبر در ابتدای جاده شیراز – اصفهان، رشته کوه های شمالی شیراز که الله اکبر و صبوی نام دارند را از هم جدای میکند و تنها راه ورودی به شیراز از شمال ایران از این دره می گذرد. و چون تنها راه ورودی به شهر بوده دروازه قرآن را بر روی مسیر آن ساختند تا مسافرینی که به سمت شهرهای شمالی می روند از زیر قرآن رد شوند. هر مسافر تازه وارد هنگام ورود به شیراز از بالاى تنگ، منظرهٔ بدیع و دل انگیز شیراز را مشاهده کرده و با اعجاب و تحسین عبارت «اللّه اکبر» را بر زبان مى آورد و از این رو نام این تنگ به تنگ الله اکبر معروف شده است.

این تنگه که از دیدنی های شیراز به شمار می رود، از دوران قدیم به صورت طبیعی بوده است و راه ورودی به شیراز تا سال ۱۳۶۷ به صورت راهی باریک و محدود به گذشتن از زیر دروازه قرآن می شد. در زمان صمد رجا شهردار وقت کانال بزرگی بر روی دره بنا شد و سپس طی مدت ۱۰ سال کل زباله های ساختمانی شیراز به درون این دره ریخته شد تا در نهایت دره مورد نظر با تراشیدن کوه های اطراف عریض شد و راه ورودی شیراز به کنار دروازه قرآن منتقل شد و در نهایت طراحهی ورودی شیراز به مسابقه گداشته شد که مهرداد ایروانیان برنده این مسابقه گردید و با الهام از معماری دروازه قرآن و فلسفه ایرانی جداره کوه کنار و مقابل دروازه قرآن و همچنین آرامگاه خواجوی کرمانی طراحی شد.

عکس دیده نشده از تنگ الله اکبر و دروازه قرآن شیراز

عکس دیده نشده از تنگ الله اکبر و دروازه قرآن شیراز

 

 

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار