به گزارش خبرنگار تابناک تبریز، مهندس ابوالفضل شکوری در گفتگو با خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت: این استان با تولید بیش از 132هزار تن زردآلو از نظر سطح و میزان تولید، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده و برداشت این محصول در شهرستانهای استان شروع شده و با توجه به میکرو کلیماهای موجود در هر شهرستان هنوز عملیات برداشت ادامه دارد.
وی افزود: اکثر ارقام مرغوب تولید شده در استان همچون عسگرآباد، تبرزه و اردوباد در بارگاههای فرآوری به قیصی و ارقام محلی، و بذری به برگه زردآلو تبدیل و بقیه نیز جهت مصرف تازه خوری و صنایع تبدیلی جانبی روانه بازار می گردد.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه محصول فرآوری شده زردالوی این استان به کشورهای آسیائی و اروپائی صادر می گردد گفت: برداشت سایر هسته دارها چون گوجه درختی(23750 تن)، آلبالو(11310تن)، گیلاس(9380تن)، آلو( 5177تن)، هلو( 29662تن) شفتالو ( 2317تن) و شلیل ( 1383تن) نیز شروع شده و بخشی از محصولات تولیدی گونه های ذکر شده به مصرف تازه خوری رسیده و بقیه به اشکال مختلف در بارگاه های بهداشتی و صنایع تبدیلی فرآوری و به بازارهای داخل کشور و یا به کشورهای آسیای میانه و اروپا صادر می گردد.
وی با بیان اینکه امسال محصولات باغی هسته دار تا حد زیادی از خطر سرمای دیررس بهاره مصون مانده است تصریح کرد: از سایر هسته دارهای استان بیش از 82 هزار و 979 تن محصول از انواع گوجه درختی، آلبالو، گیلاس، آلو، شفتالو، هلو و شلیل تولید و به بازارهای استان و یا سایر نقاط کشور عرضه می گردد.