رژیم غذایی مناسب، راهی برای کنترل کم کاری تیروئید است.
کد خبر: ۸۱۳۱۲۰
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۵ 11 January 2020

تابناک فارس به نقل از ایرنا: کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: غده تیروئید هورمون‌هایی ترشح می‌کند که برای تمامی ارگان ها، بافت‌ها و سلول‌های بدن مورد نیاز بوده و نقش موثری در سلامت ایفا می‌کند.
مهدیه فرید افزود: این غده، هورمون‌های تیروئیدی متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروتئین، تنظیم دمای بدن و ضربان قلب بدن را تنظیم می‌کند.
وی با بیان اینکه در کم کاری تیروئید، سطح ترشح هورمون‌های تنظیم کننده سوخت و ساز بدن و یا به عبارت دیگر میزان مصرف چربی ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها کاهش می‌یابد، شایعترین این علائم عبارتند از کاهش ضربان قلب، خستگی، خواب آلودگی مُفرط، اُفت هوشیاری، اختلال حواس و کاهش حافظه، افزایش وزن بدن بدون افزایش مصرف غذا، عدم تحمل به سرما، بی نظمی عادت ماهانه و مشکلات باروری، یبوست، خشکی مو، افسردگی و اضطراب است.
وی تصریح کرد: سویا می‌تواند مانع جذب کافی دارو‌های تیروئیدی شود؛ بنابراین باید در مصرف آن‌ها احتیاط شود.
کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: از نمک‌های یُددار تصفیه شده استفاده شود؛ برای حفظ یُد موجود در غذا، باید نمک یُددار را در زمان پایان پخت اضافه کرد.
فرید ادامه داد: استفاده از منابع غنی از آهن مانند جگر، گوشت قرمز و غلات غنی شده با آهن، به ویژه در افرادی که دارای کم خونی ناشی از فقر آهن هستند مفید است.
کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: اطمینان نسبت به تأمین مقادیر کافی ویتامین‌های C، A، E و ویتامین‌های گروه B به ویژه B ۲، B ۳ و B ۶ که برای تولید هورمون تیروئید ضروری هستند، لازم است.
وی گفت: این بیماران باید از مصرف زیاد مواد غذایی «گواتروژن» پرهیز کرده و سبزی‌ها را به صورت پخته مصرف کنند.
مواد غذایی «گواتروژن» شامل انواع کلم، شلغم، روغن گلزا یا کانولا، بادام زمینی، ارزن و سویا است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار