در مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی مازندران انجام شد
طرح پایلوت کشت سبزی و صیفی در راستای ارائه تنوع کشت در زمین‌های کشاورزی در نظر گرفته شده و امید است با کسب نتایج مطلوب از این تحقیق نسبت به گسترش آن در منطقه اقدام کنیم.
کد خبر: ۸۳۹۴۴۶
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۱ 15 April 2020

طرح ملی "پایلوت سبزی و صیفی‌ با استفاده از بذور داخل" در مجتمع تحقیقاتی، تولیدی و گردشگری سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاددانشگاهی مازندران اجرا شده است.

هادی ابراهیمی سرپرست معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طرح ملی «پایلوت سبزی و صیفی از بذور تولید داخل» در راستای برنامه‌ریزی حوزه پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران و با هدف ایجاد بانک نشا سبزی و صیفی در مجتمع تحقیقاتی تولیدی و گردشگری سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه این طرح با استفاده از بذور تولید داخلی به اجرا در می‌آید، تصریح کرد: با مذاکرات و مکاتباتی که از سوی جهاد دانشگاهی با مدیران ارشد سازمان جهاد کشاورزی مازندران انجام شد اجرای این طرح ملی به جهاددانشگاهی پیشنهاد و مورد موافقت این نهاد قرار گرفت.

سرپرست معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی مازندران با اشاره به اینکه اجرای این طرح در مساحت یک هکتار از برنامه‌های جهاد دانشگاهی مازندران است، گفت: این طرح با هدف ایجاد بانک نشا سبزی و صیفی‌جات، آسان کردن عملیات کشت، کاهش هزینه‌های تولید، افزایش سطح زیر کشت و کاهش هزینه‌های بذر و به منظور تولید انواع مختلف صیفی‌جات و سبزی‌ به اجرا درمی‌آید.

ابراهیمی ادامه داد: ضرورت توجه به امنیت غذایی و عدم وابستگی به واردات بذور سبزی و صیفی و اقدام به تولید داخل در زمان اعمال تحریم‌های ظالمانه از دیگر اهداف پایلوت این طرح ملی است.

وی خاطرنشان کرد: در این طرح ۵ رقم فلفل و چهار رقم بادمجان کشت می‌شود و امکان بازدید برای کشاورزان منطقه فراهم است.

حسن کریمی مدیر اجرایی مجتمع تحقیقاتی سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی مازندران در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در حوزه کشاورزی که از حوزه‌های استراتژیک سایت محسوب می‌شود سعی شده با همکاری سازمان‌های ذی‌صلاح نسبت به رفع موانع و مشکلات استان اقدام شود.

وی افزود: جهت ایجاد تنوع کشت در سایت مذکور مطابق با ظرفیت موجود و با همکاری سازمان جهاد کشاورزی نسبت به کشت و تولید انواع محصولات سبزی و صیفی اقدام شد که می‌تواند در گسترش این نوع از محصولات در منطقه تاثیر مثبت داشته باشد.

مدیر اجرایی مجتمع تحقیقاتی سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی مازندران گفت: شرایط مطلوب ایران به سبب وجود تنوع گیاهی در بسیاری از گونه‌های سبزی و صیفی ایجاب می‌کند جهت بهره‌مندی هرچه بیشتر اقدام به توسعه روش‌های متنوع اصلاح کشت کنیم.

کریمی تصریح کرد: عدم تداوم تحقیقات سبزی و صیفی در حوزه کشاورزی سبب عدم تولید صیفی و سبزی مناسب در کشور شده که در این میان توجه به روش‌های نوین جهت کشت ارقام گیاهی می‌تواند به امنیت غذایی در کشور کمک کند.

وی بیان کرد: طرح پایلوت کشت سبزی و صیفی در راستای ارائه تنوع کشت در زمین‌های کشاورزی در نظر گرفته شده و امید است با کسب نتایج مطلوب از این تحقیق نسبت به گسترش آن در منطقه اقدام کنیم.

مدیر اجرایی مجتمع تحقیقاتی سپهبد شهید قاسم سلیمانی جهاد دانشگاهی مازندران یادآور شد: تمامی فعالیت‌های سایت تحقیقاتی که به نام شهید قاسم سلیمانی مزین شده با هدف جهش تولید در استان و همکاری با سازمان‌های مرتبط با فعالیت‌های کاری استان بوده و امیدواریم در آینده نزدیک با تشکیل کارگروه‌های تخصصی در حوزه‌های مورد نیاز استان، نسبت به انجام تحقیقات علمی و نیز رفع موانع و مشکلات موجود در استان اقدامات شایسته‌ای در جهت توسعه استان انجام دهیم.

به گزارش ایسنا، مجتمع سپهبد شهید قاسم سلیمانی سال جاری از مزایای کشت برنج، پرورش ماهیان گرمابی، پرورش ماهیان خاویاری، پرورش غاز مادر و تولید جوجه غاز، تولید جلبک اسپیرولینا برخوردار است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار