مروری بر روزنامه های امروز هفتم شهریور ماه؛
روزنامه های آغاز هفته اظهار نظر سید حسن خمینی پیرامون انتخابات را در کانون توجه خود قرار داده اند. همچنین موضوع حزب اتحاد ملت و استعفای خرازی از ندا از دیگر موضوعات مهم روزنامه های امروز است.
کد خبر: ۸۴۷۵۵
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۱ 29 August 2015
روزنامه های آغاز هفته اظهار نظر سید حسن خمینی پیرامون انتخابات را در کانون توجه خود قرار داده اند. همچنین موضوع حزب اتحاد ملت و استعفای خرازی از ندا از دیگر موضوعات مهم روزنامه های امروز است.

این در حالی است که برخی رونامه ها نیز موضوع حذف روادید با 28 کشور را پوشش داده اند.

در ادامه می‌توانید روایت تابناک گیلان از مهم‌ترین مطالب روزنامه‌های شنبه هفتم شهریور ماه را مرور کنید.

«روزنامه آرمان»، در گزارش احتماعی به وضعیت کار زنان پرداخته است. این روزنامه در این گزارش با عنوان« سبقت «يقه بنفش»ها از «يقه صورتي»ها» می نویسد:« شغل در جايگاه اجتماعي و شخصيت افراد تاثيرگذار است. هر شخصي در هر جايگاهي بنابر شغلي كه دارد شخصيتش شكل مي‌گيرد. البته كم نيستند افراد سطح پاييني كه به واسطه رابطه به جايگاه‌هاي ارزشمند و بيش از حد خود رسيده‌اند و بالعكس بسيارند افرادي با توانايي و قابليت‌هاي فراوان كه مجبورند به شغل‌های كم‌اهميت به بهانه گذران زندگي و كسب درآمد تن دهند.

«جامعه‌شناسي صنعتي» يكي از حوزه‌هاي مهم جامعه‌شناسي است كه به توصيف و تبيين روند و كميت و كيفيت توسعه صنعتي از ديدگاه جامعه‌شناختي در جامعه بشري مي‌پردازد. در اين علم اصطلاح‌هايي همچون «يقه آبي» و «يقه سفيد» به تمایز طبقه‌بندي‌هاي شغلي كارگراني كه كار يدي می‌کنند از آنهايي كه مشاغل حرفه‌اي انجام مي‌دهند، اشاره دارند. به‌طور تاريخي، كارگران يقه آبي يونيفرم‌هايي معمولا آبي، مي‌پوشيدند و در مشاغل فني كار مي‌كردند. كارگران يقه سفيد، معمولا پيراهن‌هاي اتوكشيده با يقه سفيد مي‌پوشيدند و در دفاتر كار اداري مشغول به كار بوده‌اند. سطح درآمد و تحصيلات و ديگر جنبه‌ها، كارگران يقه آبي و يقه سفيد را از يكديگر متمايز مي‌كنند. در اين بين در سال‌هاي اخير به مشاغل زنان تحت عنوان مشاغل يقه صورتي با اين تعريف كه اين شغل مربوط به زنان تحصيلكرده است اما در مقايسه با شغل‌هاي يقه سفيد از جايگاه پايين‌تري برخوردار است، اشاره شده است. بنابر تعريف مشاغل «يقه بنفش» هم به اشتغال سطح پايين زنان در جامعه گفته مي‌شود. هم‌اكنون در جامعه آن‌طور كه مشخص است اشتغال زنان چه در گروه‌هاي يقه صورتي و يقه بنفش‌ها چندان مساعد نيست.

جايگاه پايين مشاغل يقه صورتي در جامعه

يك استاد ارتباطات دانشگاه، با اشاره به شرايط جامعه، حضور اكثريت زنان را در مشاغل يقه صورتي دسته‌بندي كرد و گفت: مشاغل يقه صورتي از ديد جامعه حتي از مشاغل خدماتي نيز در جايگاه پايين‌تري قرار دارد. اعظم رادور راد با اشاره به آخرين اطلاعات آماري درباره حضور زنان در عرصه رسانه و مطبوعات گفت: مشاغل به سه دسته مشاغل كارگري به عنوان يقه سياه و مشاغل خدماتي به عنوان يقه سفيد در نظر گرفته مي‌شوند در حالي كه مشاغلي كه اكثرا زنان در آن حضور دارند مشاغل يقه صورتي نامگذاري مي‌شوند و نشان صورتي در ادبيات نظري به مشاغلي اطلاق مي‌شود كه پايگاه و جايگاه آنها از مشاغل يقه سفيد پايين‌تر است. به گزارش آنا، او ادامه داد: 60 درصد ورودي دانشگاه‌هاي ما را زنان تشكيل مي‌دهند در حالي كه تنها 16 درصد از زنان مشغول به كار هستند. بنابراين بسياري از زنان فارغ‌التحصيل دانشگاه‌ها خانه‌دار باقي مي‌مانند.»


«روزنامه قانون» در گزارشی به موضوع ائتلاف اصولگرایان پرداخته است. این روزنامه در این گزارش با عنوان«مصباح‌كه‌آمد،يزدی نيامد!؟» به نشست همگرایی اصولگرایان بدون حضور بزرگان اشاره می کند و می نویسد:« همه به خاطر دارند كه اصولگرايان چگونه سال 92 به دليل خودخواهي سياسي شكست خوردند و زمين گير شدند. از آن روزها دو سال و چند ماه مي‌گذرد و روزي نيست كه اصولگرايان از سويي ادعاي وحدت را مطرح و از طرف ديگر نظرات همديگر را رد نكنند. حال سه عضو از خانواده بزرگ اصولگرايي يعني‌موتلفه، ايثارگران و جريان تندروي آنها يعني پايداري دور هم جمع شده‌اند و اين تجمع را تلاش‌اصولگرايان براي اتحاد و ائتلاف مي‌خوانند. افرادي كه بيشترين نقش را در شكست اصولگرايان داشتند حال مناديان وحدت ميان اين جبهه سياسي كشور شده‌اند.

عاملان افتراق،مناديان اتحاد

پنجشنبه اين هفته روزي ماندگار بود براي كساني‌كه مدعي اصولگرايي هستند، روزي كه مدت ها بود براي آن تبليغ مي‌كردند ولي آن بزرگنمايي كه از حضور چهره‌هاي اصلي اصولگرايي به وجود آمده بود مانند بادكنكي تركيد و در جلسه‌اي كه گفته‌مي‌شد آيات محمديزدي و موحدي ‌كرماني نيز در آن حضور پيدا مي‌كنند، تنها مصباح‌يزدي پدر معنوي پايداري‌ها حضور پيدا كرد و به سخنراني پرداخت.

ميزباني موتلفه براي پايداري

جلسه‌اي كه در سالن شهداي موتلفه برگزار شد به نوعي اين پيام را منتقل كرد كه اين حزب قديمي كشور به منبع تامين امكانات براي پايداري ها مبدل شده‌است. حزبي كه بعد از ارتحال بزرگي مانند عسگراولادي ديگر متعلق به جرياني خاص‌ شده است و راهي را مي‌رود كه آنها مي‌خواهند.

ائتلاف در خفا

اين همايش در بايكوت خبري و بدون هيچ حاشيه نگاري و اينكه چه افرادي در آن حضور داشتند برگزار شد و اخبارش در اختيار رسانه‌هاي نزديك به تفكر پايداري قرار گرفت تا شايد با نزديك شدن به انتخابات افكارعمومي و رسانه‌ها از اختلافات ميان اصولگرايان باخبر نشوند و هر طور كه مي‌خواهند اذهان را مديريت كنند و به گونه‌اي نشان‌دهند كه در راه ائتلاف و اتحاد موفق بوده‌اند. ولي تجربه نشان داده است هرجا كه غرور باشد و افراد از خود گذشتگي نداشته باشند، راهي بر موفقيت وجود ندارد. اصولگرايان تندرو نيز كه در روند حل مسائل هسته‌اي نشان دادند براي رسيدن به منافع شخصي و جناحي به راحتي از منافع ملي دست ‌مي‌كشند، مشخص است كه نمي‌توانند براي رسيدن به يك وحدت جزيي از منافع خود و منيت‌هاي سياسي بگذرند.»


«روزنامه اعتماد» در گزارشی به صحبت های اخیر سید حسن خمینی پرداخته است. این روزنامه در این گزارش به عنوان«شانه خالي نخواهم كرد » می نویسد:« اعلام آمادگي سيدحسن خميني براي انتخابات مجلس خبرگان در ديداري كه او با اصلاح‌طلبان استان مازندران داشت عنوان شد. ديداري كه در آن او با توصيه به وحدت ميان گروه‌ها، اظهار داشت: همه گروه‌هايي كه با هم كار مي‌كنند نبايد انسجام خود را از دست بدهند؛ لذا تفرق و تشتت ايجاد نكنيد و بدانيد كه هر حركت سياسي در سطح ملي، استاني و شهري احتياج به ايثار دارد و اگر كسي ببيند كه ديگري مي‌تواند كاري را بهتر انجام دهد، بگذارد كه او كار كند. وي با اشاره به وصيت امام راحل به يادگار گرامي‌شان مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمين حاج سيد احمد خميني، يادآور شد: امام به ابوي ما وصيت كردند كه «نمي گويم در جمهوري اسلامي كاري را قبول نكن، اگر لازم شد همه كار بكن و هر مسووليتي را قبول كن؛ اما اگر ديگران هستند بگذار آنها انجام دهند». بنابراين، اگر روزي لازم شد كه من كاري را انجام دهم در اينجا شانه خالي كردن كار غلطي است، زيرا مصلحت‌سنجي شخصي و عافيت‌طلبي با انديشه امام و آرمان‌هاي ما سازگار نيست. سيد حسن خميني تصريح كرد: وقتي عده‌اي جان و مال خود را در راه انقلاب فدا كردند، در صورت لزوم انسان بايد در اين مسير آبرو و همه سرمايه خود را در طبق اخلاص بگذارد، ولي اگر كساني هستند كه مسووليت را بهتر انجام دهند، بگذاريم آنها انجام دهند. حالا با اعلام آمادگي تلويحي سيد حسن خميني براي انتخابات مجلس خبرگان معلوم مي‌شود كه احتمال كانديداتوري او آن هم در پاسخ به درخواست يكي از نزديك‌ترين و اصلي‌ترين ياران جدش بالا رفته است. از ماه‌ها پيش كه هنوز حسن خميني براي اين انتخابات همين اعلام آمادگي تلويحي را هم نداشت حاميان او تخمين مي‌زدند كه در صورت كانديداتوري نوه حضرت امام او راي اول مجلس خبرگان رهبري را كسب مي‌كند؛ مجلسي كه شايد با حضور چهره‌اي همچون سيد حسن خميني با چهره‌هاي جوان‌تر ديگري نيز آغاز به كار كند. حسن خميني محبوبيت هر دو جناح را دارد. مي‌گويند تصوير عيني ٢٠‌سالگي جدش است و محبوبيتش به دليل موضع‌گيري‌هاي سال‌هاي خيرش بيشتر هم شده است. حال بايد ديد كه سيد حسن خميني چقدر احساس نياز به حضور در انتخابات مجلس خبرگان مي‌كند.»

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار