دکتر افشین محمدی گفت: از هفته گذشته تا کنون روزانه یک نفر از بهبودیافتگان کرونا را پذیرش کرده و پلاسمای خونشان را برای درمان بیماران ذخیره سازی می‌کنیم.
کد خبر: ۸۵۰۹۸۸
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۶ 16 May 2020
مدیرکل انتقال خون استان همدان گفت: بهبود یافتگان کرونا با اهدای پلاسمای خون خود به بیماران کرونایی به درمان این بیماران کمک می‌کنند.

به گزارش تسنیم، بر اساس تحقیقاتی که بر روی بیماران کرونایی انجام گرفته، پلاسما درمانی تاثیر مثبتی بر درمان بیماران کرونایی و جلوگیری از مرگ و میر مبتلایان داشته است.

پس از اعلام نتایج موفقیت آمیز پلاسما درمانی، از بهبود یافتگانی که یک ماه از دوران بهبودشان گذشته خواسته شد تا با اهدای پلاسما به یاری دیگر بیماران بشتابند. استان همدان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و از هفته گذشته فراخوان جذب و اهدای پلاسما در همدان آغاز شده است.

وی با بیان اینکه از بهبود یافتگان کرونا دعوت می‌کنیم تا برای اهدای پلاسما به انتقال خون مراجعه کنند، ابراز کرد: البته همه بهبود یافتگان مجاز به اهدای پلاسما نیستند و شرایطی برای آن تعریف شده است.

مدیر کل سازمان انتقال خون استان همدان افزود: بهبود یافتگان کمتر از ۱۸ سال و بالای ۶۰ سال، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و مزمن و خانم‌هایی که سابقه بارداری داشته اند مجاز به اهدای پلاسما نیستند.

محمدی با تاکید بر اینکه باید بهبود یافتگان را تشویق به اهدای پلاسما و کمک به بیماران بد حال کنیم، عنوان کرد: برخی تصور میکنند که اهدای پلاسما سبب بروز کمخونی می‌شود، درحالیکه پلاسما زرد آب بخش خون است و دارای گلبول‌های قرمز نیست.

وی با بیان اینکه تاکنون فقط مجوز تهیه و ذخیره پلاسما صادر شده و مجوز استفاده از آن را نداشته ایم، تصریح کرد: در روز‌های آینده دستور استفاده از پلاسما و درمان بیماران نیز ابلاغ می‌شود.

مدیر کل سازمان انتقال خون استان همدان با تاکید بر اینکه در جذب اهدا کنندگان پلاسما نیازمند فرهنگ سازی هستیم، اظهار داشت: مردم باید بدانند که این افراد سالم‌تر از دیگران هستند چرا که بدن آن‌ها در مقابل ویروس کرونا مقاوم شده و از طرفی هم از آنجا که حداقل یک ماه از زمان بهبودی کامل آن‌ها گذشته خطر انتقال این ویروس از آن‌ها به سایرین وجود ندارد.

محمدی از راجرای کامل پروتکل‌های بهداشتی در مراکز انتقال خون خبر داد و گفت: فضای فیزیکی این سازمان به طور مرتب ضد عفونی می‌شود و استفاده از ماسک و دستکش نیز اجباری است.

از زمان شروع کرونا تا کنون مردم در سراسر کشور برای بهتر شدن حال بیماران کرونایی و کادر درمانی تلاش کرده اند، از تولید و توزیع ماسک و دستکش رایگان گرفته تا توزیع آبمیوه در بین بیماران، اما در این مرحله نوبت به بهبود یافتگانی رسیده که روزی خود طعم تلخ ابتلا به ویروس کرونا را چشیده و امروز باید رسالت خود را در کمک به بیماران بد حال کرونایی ادا کنند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار