زیتون پرورده در شمال با ترکیب رب انار و گردو و روغن زیتون و سبزی های محلی و افزودنی هایی مثل دانه انار خشکیده درست می شود.
مواد لازم برای طرز تهیه زیتون پرورده :
زیتون بدون هسته |
500 گرم |
چوچاق |
1 قاشق غذاخوری |
گردوی ساییده شده |
100 گرم |
سیر |
3 حبه |
آب انار ترش (رب انار ترش) |
1 عدد |
دانه ی انار ترش |
1 پیمانه |
نمک و فلفل |
به مقدار لازم |
گلپر در صورت تمایل |
به مقدار لازم |
طرز درست کردن زیتون پرورده:
برای طرز تهیه زیتون پرورده، ابتدا زیتونها و مغز گردو را داخل ظرفی بریزید سپس سبزی چوچاق (از سبزیهای مخصوص شمال است که بیشتر در گیلان است) را ریز خرد کنید و ۱ قاشق غذاخوری از آن را داخل آن بریزید. سپس سیر را با رنده ریز، رنده کنید و اضافه کنید آب انار ترش را بگیرید و داخل آن بریزید اگر انار تازه ندارید از رب انار ترش هم میتوانید استفاده کنید.
مقداری نمک و فلفل هم به آن اضافه کنید و دانهی انار ترش هم به آن اضافه کنید، اگر دانهی انار تازه نداشتید اشکال ندارد استفاده از آن الزامی نیست.
اکنون مواد را خوب با هم مخلوط کنید و چند ساعت داخل یخچال قرار بدهید و بعد میل کنید.
برای طرز تهیه زیتون پرورده، اگر سبزی چوچاق را نتوانستید پیدا کنید از جعفری و گشنیز و نعنا استفاده کنید.
خواص زیتون پرورده:
زیتون پرورده، علاوه بر خوشمزه بودنش سرشار از مواد مغذی، مواد معدنی، ویتامینها از جمله ویتامین E، آهن، مس، فیبر و آنتی اکسیدان و ... است.
مصرف زیتون پرورده به همراه غذا، مقوی معده و اشتها آور و قابض میباشد.