یک محقق و پژوهشگر طب سنتی از مضر بودن مصرف آبگوشت برای مبتلایان به برخی از بیماری‌ها خبر داد.
کد خبر: ۹۱۱۰۶۰
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۴ 21 October 2020

تابناک فارس به نقل از باشگاه خبرنگاران: آبگوشت یکی از غذا‌های سنتی ایرانیان بوده؛ این غذا حاوی ویتامین A، گروه ویتامین‌های B به ویژه B۱۲ و مواد معدنی مانند سلنیوم، فسفر، منیزیم، گوگرد، کلسیم، پتاسیم، آهن، مس، پروتئین و نشاسته است.

برای بررسی خواص آبگوشت و اینکه چه افرادی باید در مصرف آن احتیاط کنند با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص آبگوشت
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص آبگوشت اظهار کرد: گوشت و حبوبات موجود در آبگوشت به علت داشتن پروتئین آهن برای افراد لاغر و مبتلایان به کم‌خونی بسیار مفید است؛ این غذا قوای جنسی را افزایش می‌دهد و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.

وی بیان کرد: آبگوشت بهتر است همراه با سبزیجات و پیاز مصرف شود؛ سبزیجات و پیاز حاوی پتاسیم بوده بنابراین برای مبتلایان به فشار و چربی‌خون مفید است؛ افراد دچار این عوارض نباید موقع مصرف آبگوشت به آن نمک اضافه کنند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند باید در مصرف آبگوشت احتیاط کنند، افزود: این اشخاص باید آبگوشت را همراه با نان‌ جو میل کنند.

مناسب‌ترین زمان برای مصرف آبگوشت
عظمایی درباره مناسب‌ترین زمان برای مصرف آبگوشت گفت: این غذا مقوی و سنگین است بنابراین باید در وعده ناهار میل شود؛ افرادی که دچار ضعف معده هستند باید پس از صرف آبگوشت یک استکان از ترکیب عرقیجات زیره و زنیان میل کنند؛ این عرقیجات علاوه بر اینکه نفخ و باد شکم را از بین می‌برند به هضم غذا هم کمک می‌کنند.

موارد منع مصرف آبگوشت
وی درباره موارد منع مصرف آبگوشت تاکید کرد: مبتلایان به نقرس بهتر است این غذا را استفاده نکنند و در صورت مصرف حتماً مقداری سماق و آبغوره به آن بیفزایند.

عظمایی درباره سایر افرادی که باید در مصرف آبگوشت احتیاط کنند، یادآور شد: مبتلایان به بیماری‌هایی مانند گواتر، چربی و فشارخون خیلی بالا، اختلالات قلبی و عروقی، سنگ کلیه اگزالاتی، میگرن و پارکینسون باید در مصرف این غذا احتیاط کنند؛ اشخاص سوداوی مزاج هم بهتر است آبگوشت را استفاده نکنند.

 

 


مواد لازم برای تهیه آبگوشت (۶ تا ۷ نفر)
گوشت راسته یا گردن گوسفندی نیم‌کیلو

دنبه ۱۰۰ گرم

قلم گوسفند یک عدد

نخود ۱۵۰ گرم

لوبیا سفید ۷۵ گرم

سیب‌زمینی متوسط ۲ عدد

گوجه‌فرنگی رسیده ۲ عدد

پیاز یک عدد

رب محلی یک قاشق غذاخوری

سبزیجات (ترخون، جعفری و پونه خشک شده) به مقدار لازم

آب ۶ لیوان

مغز لیمو عمانی چهار عدد

نمک، فلفل، دارچین، زنجبیل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه آبگوشت
-نخست گوشت و قلم گوسفند را به خوبی بشویید سپس قلم را بشکنید و آن را داخل ظرفی مناسب بریزید.
-حبوبات را که قبلاً خیس شده‌اند به گوشت و قلم اضافه کنید.
-آب را به سایر مواد بیفزایید سپس ظرف را روی حرارت گاز قرار دهید تا بجوشد.
-کف روی آب را بردارید و زردچوبه و فلفل را هم به مواد اضافه و صبر کنید تا به آرامی بجوشند.
-پیاز، سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی خرد شده، نمک، رب، دارچین و زنجبیل را هم به سایر مواد اضافه کنید.
-در انتهای پخت، مغز لیموعمانی و سبزیجات خشک شده را هم به آبگوشت بیفزایید.
-پس از آماده شدن آبگوشت دنبه را با آب آبگوشت خوب بکوبید و به سایر مواد اضافه کنید.
-برای تهیه گوشت کوبیده استخوان، قلم و آب آبگوشت را از سایر مواد جدا کنید سپس بقیه مواد را به خوبی بکوبید.

برچسب ها: آبگوشت ، تغذیه ، منع مصرف
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار