هرچند تصاویر ماهواره ای و محاسبات انجام شده، به خوبی حجم بالای تخریب جنگل های هیرکانی را نشان می دهد و هیچ حرف و حدیثی در این رابطه نمی ماند، سخن مسئولان کارخانه سیمان مازندران در این باره قابل تأمل است...هرازگاهی اعتراضاتی در این باره می شود که هر بار نیز مسئولان محیط زیست به منطقه می آیند و مسائل را بررسی می کنند، ولی چون مورد خاص و غیر طبیعی وجود ندارد، تا کنون مشکلی نیز پیش نیامده است.
کد خبر: ۴۴۳۷۵۲
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۲۳ 18 June 2017
به گزارش «تابناک»؛ تخریب بیش از یک میلیون و پانصد هزار مترمربع جنگل توسط کارخانه سیمان مازندرانخسارات حاصل از فعالیت های صنعتی را باید از جمله مهم ترین خسارات زیست محیطی قلمداد کرد که در سال های اخیر به محیط زیست شمال کشور تحمیل شده است؛ خساراتی که در پس آن منافع مادی فراوانی نهفته و شاید همین منافع، امکان مقابله مؤثر را از نهادهای مسئول گرفته است. مثل بخش اعظمی از جنگل های هیرکانی استان مازندران که قربانی توسعه کارخانه تولید سیمان شده و اعتراض قابل توجهی را از سوی مسئولان در پی نداشته است.
 
 جنگل های هیرکانی که در نوار ساحلی شمال ایران زینت بخش این خطه از کشور است و قدمت گونه های گیاهی و جانوری اش به دوره سوم زمین شناسی می رسد، این روزها تحت تأثیر فعالیت های مخرب انسانی حال و روز خوشی ندارد. جدا از فعالیت های عمرانی و گردشگری که به این جنگل ها آسیب جدی وارد کرده است، خسارات ناشی از فعالیت های صنعتی نیز داستان دیگری است که رفته رفته به انهدام این جنگل ها کمک می کند.
 
یکی از  مهم ترین اقدامات صنعتی که در سال های گذشته و در دل جنگل های هیرکانی در شهرستان نکا از توابع استان مازندران دنبال شد، توسعه فعالیت های کارخانه سیمان است که بدون توجه به گونه های گیاهی و جانوری منطقه، روز به روز بر دامنه فعالیت های خود افزود و ابعاد جدیدی از خسارات زیست محیطی را آشکار کرد.
 
کارخانه سیمان مازندران که با هدف تولید انواع سیمان و فراورده های سیمانی در سال 1353 در شهرستان نکا تأسیس شد، در سال 1360 فعالیت تولیدی خود را آغاز کرد و در سال های پس از آن نیز رفته رفته بر دامنه فعالیت و میزان تولید خود اضافه کرد و در سال 1391 رتبه سوم صادرات سیمان کشور را از آن خود کرد.
 
مسئولان این کارخانه در کنار سایر مسئولان استانی، سرخوش از افزایش راندمان کاری و تولیدی شرکت سیمان مازندران روز به روز بر دامنه فعالیت های آن افزودند و با هدف کسب سود بیشتر دست به تخریبی در جنگل های هیرکانی زدند که جبران آن اگر غیر ممکن نباشد، بسیار دشوار است.
 
به گفته منابع محلی، در مجاورت کارخانه سیمان استان مازندران از دیرباز جنگل های انبوهی وجود داشته که در اثر فعالیت های تولیدی در کارخانه و رفت و آمد بیش از حد ماشین های سنگین در منطقه، اکنون دیگر نشانی از آنها نیست و به تپه هایی از خاک تبدیل شده است.
 
از سویی انفجارهای متعدد که در معدن این کارخانه سیمان رخ می دهد، گونه های جانوری فراوانی را که از دیرباز در ارتفاعات زرندین مازندران زندگی می کردند از محل زندگی شان فراری داده و این بخش از استان را از حیات گونه های جانوری محروم کرده است.
 
بررسی تصاویر ماهواره ای کارخانه سیمان مازندران و مناطق حاشیه ای آن به خوبی حجم بالای تخریب جنگل های هیرکانی را در این منطقه نشان می دهد که نشانه هایی از توسعه این فضا نیز هست.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار