باستان شناس و پژوهشگر آملی گفت: دایرالمعارف باستان شناسی مرکزی مازندران تدوین می شود.
کد خبر: ۴۸۹۶۱۸
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۴ 05 September 2017
به گزارش تابناک : میثم فلاح اظهار کرد: با توجه به فعالیت های باستان شناسی، پژوهشهای میدانی و کتابخانه ای که در طول 10 سال گذشته در حوزه آثار تاریخی و باستانی مازندران انجام گرفت نتیجه آن چاپ بیش از 40 مقاله در مجله‌های داخلی و خارجی بود. 
وی تصریح کرد: تصمیم بر آن شد تا تمامیاین مقالات را به صورت مجموعه کتاب یا دایره المعارف به طور کامل علمی و مستند از آثارتاریخی شناسایی شده حوزه مرکزی مازندران چاپ شود. 
این باستان شناس و پژوهشگر آملی خاطرنشانکرد: جغرافیای مرکزی مازندران بر اساس بررسی‌های قراردادی شخصی، شامل شهرستان های آمل،محمودآباد، فریدونکنار و بابلسر است. 
فلاح افزود: در این بررسی‌ها آثار تاریخیهمچون تپه و محوطه های باستانی و تاریخی مرتبط به عصر مفرغ، آهن، تاریخی و اسلامی،بقاع متبرکه و امام زاده ها، سقانفار، مساجد و تکایا، جاده های تاریخی، نقش برجستهو نقوش صخره ای، خانه های مسکونی، حمام و قلاع کوهستانی شناسایی شده که در این مجموعهکتاب به آنها پرداخته می‌شود. 
وی تصریح کرد: همچنین در فصل نخست هر شهر،تاریخ مستندی بر پایه دستآوردهای باستان شناسانهدرباره تاریخ شکل گیری و پیدایش هر شهر ارائه می‌شود. 
این باستان شناس و پژوهشگر آملی گفت: ایندایرالمعارف باستان شناسی مرکزی مازندران به عنوان مستندترین کتاب آثار تاریخی اینحوزه است که تمامی آثار با ارائه پلان و جزئیات دقیق برداشت شده هنری، تزئیناتی و غیرهارائه می‌شود. 
فلاح یادآور شد: 126 سال پژوهش های باستانشناسی مازندران از زمان قاجار تا امروز شامل ارائه کلیاتی جامع و کامل از روند پژوهشهای باستان شناسی کل مازندران است. 
وی خاطرنشان کرد: تدوین اولیه این دایرالمعارفبه اتمام رسید و در دست تصحیح و ویراستاری است تا در پاییز امسال به چاپ برسد.





منبع : ایسنا 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار