سد خوانسار هرات هرات با 75 درصد پیشرفت فیزیکی که هم اکنون نیمه فعال شده در انتظار تخصیص اعتبار و توجه ویژه مسوولان است تا در فروردین سال آینده آبگیری و به بهره برداری برسد.
کد خبر: ۵۸۱۷۷
تاریخ انتشار: ۱۶ تير ۱۳۹۴ - ۰۶:۳۰ 07 July 2015
به گزارش تابناک یزد  این سد با هدف مهار سیلابها برای تامین آب آشامیدنی و بهداشتی با ظرفیت 24 میلیون متر مکعب از نوع خاکی با هسته رسی هم اکنون برای تکمیل نیازمند تخصیص اعتبار است .

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت گفت: امیدواریم با تخصیص اعتبار لازم سد مخزنی آب هرات خاتم تا فروردین سال 95 تکمیل و آبگیری شود.

حسین غفاری ایرنا با بیان اینکه این پروژه دارای 75 درصد پیشرفت فیزیکی و با هدف مهار سیلابها برای تامین آب آشامیدنی و بهداشت در حال احداث است ، افزود: از آب این سد برای کشت و توسعه بخش کشاورزی استفاده نخواهد شد.

وی با اشاره به کمبود بودجه و اعتبار برای تکمیل این سد اضافه کرد: تاکنون اعتبار لازم تخصیص نیافته اما در صورت تخصیص، این پروژه پایان خواهد یافت.

مدیر اجرایی سد مخزنی هرات نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تاریخ مطالعات این سد از سال 1369 آغاز و در سال 1382 نیز مطالعات آن خاتمه یافت هچنین عملیات اجرایی آن نیز از سال 1388 آغاز شد.

افشین عالمی اضافه کرد: برنامه زمانبندی جهت اجرای این طرح 54 ماهه پیش بینی شده بود که بدلیل عدم تخصیص به موقع اعتبارات هم اکنون این سد با پیشرفت 75درصد به صورت نیمه فعال می باشد.

وی ادامه داد : ارتفاع سد از پی سنگی 57 متر، حجم مخزن 24 میلیون متر مکعب، طول تاج مخزن 505 متر، عرض تاج 7 متر و نوع سرریز پلکانی می باشد.

مدیر طرح سد هرات اظهار داشت: این سد از نوع خاکی با هسته رسی است و هدف از اجرای این پروژه کنترل سیلاب، تامین 5/6 میلیون متر مکعب آب آشامیدنی ، بهداشت و صنعت جهت شهرهای هرات و بوانات ، تامین حق آبه های روستاییان پایین دشت و حق آبه های زیست محیطی است.

محمدرضاحسین پور کارشناس زمین شناسی در امور حفاظت و حراست از منابع آبی خاتم هم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : از شهرستان قادرآباد در فارس تامرکز شهرستان خاتم (شهرهرات) همواره از ارتفاع سطح زمین کاسته می شود.

وی افزود : اختلاف ارتفاع این دو شهرستان نزدیک به 500 متر است و از طرفی میزان متوسط بارندگی شهرها و روستاهای این مسیر دو تا سه برابر شهرستان خاتم است، بارندگی نسبتا مناسب درفصول بارش در این مسیر سبب می شود تا سیلابهای عظیمی بوجود بیاید.

حسین پور اعلام کرد: این سیلابها نهایتا در رودخانه فصلی خوانسار تخلیه و بسمت شهرستان خاتم هدایت می شود که قسمت عمده این نعمت خدادادی هدر رود.

به گفته وی پس از مطالعات انجام شده و تخصیص بودجه مورد نظر، در نهایتا مقرر شد تا یک سد خاکی باهسته رسی در مسیر رودخانه اعظم خوانسار و دراستان یزد احداث شود و محل فعلی احداث سد خوانسار بدلیل کم هزینه بودن، زیاد بودن مخزن سد و همچنین بستر مناسب با نفوذ پذیر کم برای ساخت سد خوانسار انتخاب شد.

وی اضافه کرد : ساخت این سد در درجه اول با ذخیره سیلابهای فصلی سبب می شود تا از آبهای زیر زمینی کمتر برداشت شود و دغدغه تامین آب آشامیدنی و بهداشت شهرستان تا سالیان سال مرتفع شود.

این کارشناس خاطرنشان کرد : از سوی دیگر این موضوع سبب توسعه بخش صنعت و گرشگری شهرستان خاتم می شود.

شهرستان خاتم با 38 هزار نفر جمعیت در فاصله 240 کیلومتری جنوب شهر یزد قرار گرفته است.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار