«سید کاظم کاظمینی» در مورد غذاهایی که نباید به همراه يكديگر مصرف شوند، اظهار کرد: تداخل ناشی از مصرف موادغذایی به دلیل دارا بودن طبعهای گرم و سرد منجر به روز مشكلاتي در هضم میشود و به دنبال آن ميتواند عملكرد سيستم گوارش را مختل كند.
وی ادامه داد: البته تجربه نشان داده است که مصرف غذاهاي با کیفیتهای مشابه و طبعهای یکسان نيز میتواند اثرات نامطلوبی بر بدن بگذارد و در برخی موارد بعد از هضم غذا ميتواند باعث ایجاد بیماری شود یا ترکیب آنها باعث بر هم خوردن ماهیت اصلی آن غذاها شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكي یزد به عنوان نمونه متذكر شد: مصرف لبنیات با گوشت مرغ يا ماهی، تخم مرغ و ماهی، سرکه و حلیم، لبنیات و ترشیجات، پنیر و ماست چکیده، پنیر و بادام، سرکه و عدس یا حتی سرکه و ماش، سرکه و ماست، ماست و ترب، شیر برنج و آرد گندم، انار و حلیم و خوردن سرکه پس از مصرف برنج، نباید با هم مصرف شوند.
وی همچنين مصرف توامان خربزه و عسل، خربزه و مویز یا خربزه و انبه، کله پاچه گوسفند و انگور را نيز نهي كرد و ادامه داد: اصولاً بايد از مصرف غذاهاي داراي طبع گرم و سرد با يكديگر، غذاهای با طبیعت سرد يا با طبيعت گرم با همدیگر و خوردن غذاهای نفخآور نیز پرهيز كرد.
این متخصص در مورد مصرف برخی از غذاها با برخي نوشيدنيها به ويژه آب هم گفت: آشامیدن آب سرد بعد از غذاهای گرم و یا بعد از استحمام، آشامیدن آب سرد بعد از خوردن میوههای سرد مانند خربزه و هندوانه، آشامیدن آب گرم بعد از غذاهای شور، آشامیدن آب سرد هنگامی که معده خالی باشد مانند زمان ناشتا، خوردن ترشیجات بعد از شیرینی، آشامیدن آب سرد بعد از ورزش و ریاضت و حرکات سنگین نیز از مواردی است که بايد از آنها خودداري كرد.
وی ادامه داد: خوردن هندوانه و خربزه پس از مصرف آبگوشت و انواع گوشتها به سنگینی معده و بروز امراض متعددی منجر میشود.
به گفتهي کاظمینی، آشامیدن آب سرد و بلافاصله پس از آن خوابیدن، آشامیدن آب بلافاصله بعد از صرف غذا به ويژه غذاهاي با طبع سرد، غذاهای شیرین، ترش و ادویه ميتواند به اسهال در افراد منجر شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكي يزد در مورد آشامیدن آب بعد از غذا و شیرینیها، خاطرنشان كرد: این اقدام باعث آسیب رساندن به دندانها و افتادن زودرس آنها میشود.