برنامه‌ریزی کارشناسی به منظور تملک منظم در محله سعدی به بازگشایی مسیرهایی منجر می‌شود که مسئله توسعه آرامگاه سعدی را حل و دسترسی به بهشت احمدی و آرامستان جدید کلانشهر شیراز را تسهیل می‌کند.
کد خبر: ۶۳۹۵۱۱
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۷ 05 August 2018

تابناک فارس به نقل از تسنیم: ارائه طرح توسعه آرامگاه سعدی و نیمه­ کاره گذاشتن آن و مشکلاتی که برای خرید و فروش واحدهای مسکونی برای شهروندان این محله ایجاد کرده است در کنار انواع مسائل اجتماعی و فرهنگی این منطقه، محله‌­ای را که می­‌تواند فرصتی برای جذب گردشگر باشد، تبدیل به تهدید کرده است.

فرود بذرافشان شهردار منطقه 3 شیراز در گفت‌وگو با تسنیم نیمه کاره رها شدن طرح توسعه آرامگاه سعدی را بزرگ‌ترین مشکل این محدوده خواند و گفت: طرحی که 20 سال است متوقف مانده و شهروندان را در بلاتکلیفی برای ساخت و ساز منازل خود قرار داده و دلیل بیشترین مراجعه شهروندان به شهرداری منطقه 3 همین مسئله است.

شهردار منطقه 3 از آغاز برنامه‌­ریزی‌­ها برای طرحی خبر می­‌دهد که بازگشای این گره ­کور در شهرک سعدی خواهد بود. این طرح مراحل ابتدایی خود از قبیل شناسایی محدوده‌­های مورد نیاز جهت تملک منظم و ارائه به سرمایه­‌گذاران برای فراهم کردن سرمایه مالی را پشت سر می‌گذارد.

بذرافشان با اشاره به تعریف کاربر‌‌‌ی‌­های اداری، اقامتی، فرهنگی و تجاری در طرح توسعه آرامگاه سعدی گفت: امیدواریم برنامه‌ریزی‌ها و آماده‌سازی بسته‌­های سرمایه‌گذاری تا پایان مرداد ماه به پایان برسد تا هرچه زودتر گره از مشکلات شهروندان این محله گشوده شود.

وی با ضروری دانستن ورود سرمایه‌­گذار بخش خصوصی برای تامین مالی تملک منظم در این منطقه گفت: نزدیکی به آرامگاه سعدی و گردشگر پذیر بودن این منطقه و در نتیجه نفع مسلم اقتصادی می­‌تواند مهم‌ترین انگیزه برای حضور سرمایه­‌گذاران در این طرح باشد.

بهره‌­برداری از آرامستان جدید شیراز که در جاده خرامه قرار دارد شاید به زودی به یکی از مسائل جدید منطقه سعدی تبدیل شود که اهمیت تملکهایی با مسیر مشخص به منظور عریض کردن خیابان‌های این منطقه و تسهیل دسترسی را بیشتر از همیشه نشان می­‌دهد.

شهردار منطقه 3 با اشاره به پر شدن ظرفیت دار­الرحمه تا یک ماه آینده و آغاز بهره‌برداری گسترده از بهشت احمدی، تشریح کرد: این آرامستان هم اکنون هم مورد بهر‌‌ه‌­برداری قرار گرفته است اما به دلیل بعد مسافت با استقبال کم روبه‌رو بوده است که با اتمام ظرفیت دارالرحمه، مورد بهره‌برداری انبوه قرار خواهد گرفت و حجم بالایی از ترافیک را به مسیرهای منتهی به جاده خرامه خواهد آورد.

بذرافشان خاطر نشان کرد: تملک­‌های جزیره‌­ای و بدون مسیر مشخص راهی از پیش نخواهد برد و باید هرگونه تملکی که صورت می‌­گیرد، منتهی به بازگشایی مسیر شود تا در حل مشکلات ترافیکی و توسعه آرامگاه راهگشا باشد و این امر علاوه بر سرمایه‌­گذاری­های خصوصی نیازمند تخصیص بودجه‌ه­ای در سطح ملی است.

وجود کوچه‌های کم عرض و سکونت حدود 15 هزار نفر از اتباع افغانستان در منطقه شهرک سعدی و به ویژه اطراف گود گل‌کنان از دیگر مشکلات این منطقه شهرداری است. مشکلاتی که در صورت بی­‌توجهی تهدیدی فرهنگی و اجتماعی خواهد بود.

شهردار منطقه 3 با تشریح برخی از مشکلات فرهنگی و اجتماعی این منطقه گفت: در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی کارهای مشترکی با همکاری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری و وزارت کشور در این منطقه در حال انجام است.

انتخاب یا ایجاد مکان­‌های به منظور ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره، آموزش خانواده، یادگیری و مهارت‌افزایی از فعالیت­‌های است که بذرافشان معتقد است ادامه آن می­‌تواند در دراز مدت نتایج خوبی در پی داشته باشد.

افزایش مهارت و در پی آن ایجاد اشتغال به همراه افزایش نشاط اجتماعی در مناطق کم برخوردار شهری می­‌تواند با افزایش تعلق شهروندان در کاهش معضلات اجتماعی تاثیر به سزایی داشته باشد. ابراهیم گشتاسبی‌راد، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در این راستا از برگزاری دوره­‌های مهارت‌افزایی به همراه معرفی مشاغل و کارآفرینان برتر به منظور افزایش انگیزه اشتغال برای جوانان منطقه سعدی در اردیبهشت گذشته خبر داد.

علاوه بر این برگزاری دوره­‌های آموزش فرهنگ شهروندی، مشاوره گروهی برای مادران نیز می‌­تواند با افزایش آگاهی مناطق کم ­برخوردار قابلیت بالایی در پیشگیری از برخی معضلات چون اعتیاد و جرائم اجتماعی داشته باشد. دوره‌­هایی که به گفته گشتاسبی‌راد در 8جلسه یک و نیم ساعته برگزار خواهد شد.

شهردار منطقه 3 شیراز وجود مراکز فرهنگی و تاریخی غنی نظیر آرامگاه حافظ، سعدی، خواجوی کرمانی و حرم علی ابن حمزه(ع) را از شاخصه‌­هایی دانست که جایگاه خاصی به این منطقه بخشیده و این امر ظرفیت‌هایی را برای این منطقه ایجاد کرده است.

برنامه‌­ریزی در جهت اتمام طرح‌­های گردشگری و ترافیکی نیمه­‌ کاره به همراه اجرای برنامه‌­های فرهنگی و اجتماعی و بالا بردن نشاط اجتماعی در منطقه سعدی، می‌­تواند شروعی برای فعلیت رساندن ظرفیت‌­های گردشگرپذیری این محله باشد و این منطقه را به فرصتی برای کلانشهر شیراز تبدیل کند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار