شرایط آب‌وهوایی مناسب برای کاشت، پرورش و بهره‌وری از گیاه کاکتوس در لارستان، فرصتی مناسب برای درآمدزایی و ایجاد شغل فراهم کرده است.
کد خبر: ۹۲۴۳۱۸
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۸ 15 December 2020

تابناک فارس به نقل از باشگاه خبرنگاران: کاکتوس دارای گونه‌های بسیار مختلفی است که هر کدام از انواع گل کاکتوس ظاهری متفاوت دارند. این گیاهان در آب‌وهوای خشک و گرم رشد کرده و برخلاف تعداد زیادی از گیاهان به آب زیادی نیاز ندارند.

کاکتوس با ذخیره آب در خود می‌تواند در شرایط بی‌آبی و خشکسالی زنده بماند گرچه کاکتوس‌ها عاشق نور خورشید هستند، اما تعداد زیادی از آن‌ها می‌توانند در مکان‌های سرپوشیده نیز رشد کنند.

کارشناس ارشد علوم باغبانی-گیاهان دارویی با بیان اینکه کاکتوس‌ها از گیاهان گوشتی و بسیار مقاوم به کم‌آبی و خشکی هستند، اظهار داشت: کاکتوس دارای سیستم ریشه‌ای عمیق بوده و برگ‌های آن به‌عنوان منبع ذخیره آب عمل می‌کند و آن را طی ماه‌های خشک به مصرف می‌رساند.

عالیه‌سادات رفعت‌حقیقی با اشاره به اینکه بیش از سه هزار گونه کاکتوس وجود دارد که عمده آن‌ها از انواع "افوربیا، آپونتیا و ساکولنت‌" هستند، افزود: ساقه گیاهان کاکتوس بسیار ضخیم و از حالت استوانه‌ای خارج و برگ‌ها نیز شکل اصلی خود را از دست داده و به صورت خار و تیغ‌های کوچکی درآمده‌اند و برخی از کاکتوس‌ها برگ‌های خیلی کوچکی داشته یا اصلاً برگ ندارند.

او با بیان اینکه کاکتوس "آپونتیا فیکوس ایندیکا" با برگ‌های تیغ‌دار و میوه قرمز و همچنین کاکتوس علوفه‌ای با میوه‌های زردرنگ قابلیت کشت در فضای باز را دارند، تصریح کرد: انواع «ساکولنت ها» و کاکتوس‌های زینتی قابلیت کشت در گلخانه را دارند.

این کارشناس ارشد علوم باغبانی-گیاهان دارویی با بیان اینکه میوه‌های کاکتوس به‌عنوان یک میوه لوکس و گران قیمت جهت مصرف تازه‌خوری کاربرد دارد، خاطر نشان کرد: این میوه‌ها دارای خواص دارویی جهت درمان بیماری‌های گوارشی، کبد چرب و دیابت است.

او، برگ‌های کاکتوس علوفه‌ای را به دلیل بالا بودن درصد آب، فیبر و نشاسته مناسب در جیره غذای دام دانست و ادامه داد: انواع ساکولنت‌ها نیز برای زیباسازی فضای داخلی اماکن گزینه مناسبی است.

رفعت‌حقیقی با تأکید بر اینکه با توجه به شرایط اقلیمی و نیاز آبی کمتر کاکتوس نسبت به بسیاری از گیاهان، در صورت فراهم بودن بازار جهت عرضه محصولات، کاشت این گیاه به کشاورزان و دامداران توصیه می‌شود، عنوان کرد: زمان کاشت در فصل پاییز و برای رسیدن به عملکرد اقتصادی علوفه و میوه به سه تا چهار سال زمان نیاز است.

او با بیان اینکه تکثیر گونه‌های زراعی کاکتوس از طریق قلمه برگ "پد" صورت می‌گیرد، اضافه کرد: گونه‌های زینتی از طریق بذر، قلمه برگ، پاجوش و پیوند قابل تکثیر است.

مسئول واحد باغبانی جهاد کشاورزی لارستان نیز با بیان اینکه گیاه کاکتوس با شرایط آب و هوایی لارستان دارای سازگاری است، گفت: گیاه کاکتوس در هر هکتار به سه‌دهم لیتر بر ثانیه آب نیاز دارد.

مجتبی ضیافت با اشاره به اینکه کاکتوس‌ها به‌طور معمول با آب بسیار کم، ولی شیرین آبیاری می‌شوند، افزود: از کاکتوس‌ها می‌توان برای موارد زینتی، تولیدمیوه، پرچین، خوراک دام و ... استفاده کرد.

این کارشناس میزان سطح زیر کشت اراضی کشاورزی لارستان به گیاه کاکتوس علوفه‌ای را یک هزار مترمربع اعلام کرد و ادامه داد: علاقه‌مندان به پرورش گیاه کاکتوس می‌توانند با شماره ۰۹۱۷۵۶۶۸۲۲۶ تماس بگیرند.

او درخصوص برنامه‌های جهادکشاورزی لارستان برای توسعه کشت گیاه کاکتوس، گفت: با توجه به اینکه توسعه محصولات جدید نیاز به کار تحقیقاتی و مجوز وزارتخانه دارد تا این تاریخ برنامه‌ای در خصوص توسعه کشت کاکتوس انجام‌نشده است.

کاکتوس گیاهی که بومی مناطق خشک و صحراهای آمریکاست، کاکتوس در ابتدا تنها در شمال و جنوب و نواحی مرکزی آمریکا رشد می‌کرد اما امروزه در بسیاری از مناطق گرم و خشک جهان توسط مردم پراکنده شده است.

کاکتوس طی طوفان‌های ناگهانی آب ذخیره کرده است و آب ذخیره شده را در ماه‌های خشکسالی به مصرف می‌رساند.

کاکتوس‌ها گیاهانی گوشتی است؛ ساقه متورم، گوشتی و آبدار این گیاهان فاقد برگ اسـت و برگ‌ها تبدیل بـه خار شده‌اند، کاکتوس‌ها در اندازه‌های مختلف و از کروی شکل کوچک گرفته تا کاکتوس‌های عظیمی کـه شبیه درخت است، یافت می‌شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار