مصرف روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات مانند آبمیوه‌های طبیعی به عنوان بهترین نوشیدنی توصیه می‌شود.
کد خبر: ۹۲۶۵۳۷
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰ 24 December 2020

تابناک فارس به نقل از صدا و سیما: کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: بدن انسان از حدود ۷۰ درصد آب تشکیل شده است. آب به طور معمول در ادرار، مدفوع، از طریق پوست و دستگاه تنفسی دفع می‌شود، اما در هنگام ابتلا به تب، بدن به سرعت آب از دست می‌دهد.

فاطمه شفیعی افزود: برای بزرگسالان با تب۳۹ درجه سانتیگراد، تعریق منجر به از بین رفتن حدود ۹۰۰ سی سی مایعات در طول ۲۴ ساعت به همراه ۱۰۰ سی سی آب اضافی از دست رفته هنگام سرفه و تنفس می‌شود. همچنین تهوع، استفراغ و یا اسهال و مصرف ناکافی مایعات ناشی از کم شدن اشتها می‌تواند باعث از دست رفتن بیشتر مایعات شود.

وی تصریح کرد: کاهش وزن ناخواسته و سریع در هنگام بیماری نشانگر این است که بدن مایعات را از دست می‌دهد و از عضلات برای تامین انرژی و حفظ عملکرد‌های طبیعی بدن استفاده می‌کند. از بین رفتن مایعات و پروتئین بدن بر توانایی فرد در مبارزه با بیماری و بهبودی تأثیر می‌گذارد.

هیدراتاسیون (تامین مایعات) و تغذیه نقش مهمی در واکنش بدن و واکنش آن به ویروس ۱۹ COVID- دارند و بخش مهمی از درمان پزشکی فرد مبتلا هستند. از علائم کمبود آب بدن می‌توان به افزایش تشنگی، تب، ادرار با رنگ تیره، کاهش تولید ادرار، خشکی دهان، افزایش ضربان قلب، خستگی و کلافه بودن اشاره کرد که لازم است مورد توجه قرار گیرند و در صورت بروز این علائم توجه بیشتری به تامین مایعات صورت بگیرد.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: اگر فرد تشنه یا گرسنه نباشد، مهم است که برای پشتیبانی از توانایی بدن در مبارزه با ویروس و پشتیبانی از عملکرد سیستم ایمنی بدن، همچنان به خوردن و نوشیدن مایعات ادامه دهد.

شفیعی اضافه کرد: هنگام کمبود آب بدن، ترشحات تنفسی غلیظ‌تر می‌شود و تمیز کردن آن‌ها از ریه‌ها دشوار است. عدم توانایی در تمیز کردن ترشحات از ریه‌ها ممکن است باعث ایجاد مشکلات تنفسی و یا حتی افزایش استعداد ابتلا فرد به ذات الریه شود؛ بنابراین فرد باید مایعات بدن که از دست رفته را جایگزین کرده و ترشحات تنفسی خود را رقیق‌تر کند.

وی تصریح کرد: مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آبمیوه طبیعی و آب سبزی‌های تازه، چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ به مقدار کافی برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی استفاده شود.

مصرف انواع آبمیوه طبیعی که علاوه بر افزایش تحمل برای دریافت بیشتر مایعات، سبب دریافت بیشتر مواد مغذی و آنتی اکسیدان‌ها و تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

لازم است دست کم هر ۱۵ دقیقه، ۶۰ تا ۱۲۰سی سی مایعات نوشیده شود.

فرد باید خود را از نظر علائم کمبود آب بررسی کند. توصیه می‌شود مصرف مایعات خود را در صورت لزوم افزایش دهید تا اطمینان حاصل شود که هر چهار ساعت ادرار زرد کم رنگ دارد.

مایعات باید در کنار تخت نگهداری شود که در طول شب هم آب خورده شود.

در هنگام استفراغ یا اسهال، اطمینان حاصل شود که یک محلول هیدراتاسیون خوراکی علاوه بر آب مصرف شود.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: دستورالعمل محلول برای هیدراتاسیون شامل مخلوط کردن یک دوم تا سه چهارم قاشق غذاخوری نمک، یک لیوان آبمیوه‌های طبیعی به همراه سه لیوان آب در یک پارچ است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار