فرماندار شهرستان بهار – همدان گفت: توجه ویژه دولت سیزدهم به زنان کارآفرین با هدف توسعه و اشتغال بانوان است.
کد خبر: ۱۰۸۵۳۷۰
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۸ 03 January 2023
فرماندار شهرستان بهار – همدان گفت: توجه ویژه دولت سیزدهم به زنان کارآفرین با هدف توسعه و اشتغال بانوان است.

به گزارش jhfkh; ilnhk، روح اله نباتی در جلسه بررسی مشکلات اشتغال بانوان شهرستان بهار که با حضور مدیران استانی و شهرستانی و جمعی از بانوان کارآفرین شهرستان برگزار شد گفت: تشکیل تعاونی بستری مناسب برای تقویت اشتغال روستایی در این شهرستان است.

وی افزود: هر یک از روستاهای شهرستان بهار از جمله لتگاه، دستجرد، زاغه، رسول‌آباد، حیدره‌قاضی خان و چوتاش  پتانسیل ‌های بسیار خوبی در تولید یک محصول دارند که  آموزش آن به سایر روستاها از نقش موثری در اشتغال و کارآفرینی  روستاها برخودار خواهد بود.

نباتی اظهار کرد:دولت سیزدهم  توجه ویژه‌ای  به اقشار مختلف جامعه به ویژه به حوزه بانوان در بحث کارآفرینی، اشتغال ،جمعیت و  فرزند آوری و مقام و منزلت بانوان دارد،اظهار کرد: تاکیدات مکرری  را مقام‌معظم رهبری در رابطه با قشر بانوان جامعه داشته و دارند و همواره  بانوان  را راس پیشرفت بسیاری از امور و شغل مادری را برترین شغل ها  برای این قشر می‌دانند.

فرماندار بهار با اشاره به اینکه 50 درصد جامعه را قشر بانوان تشکیل داده‌اند،گفت: قشر بانوان همواره  توانمندی ،ظرافت و هنرمندی خاص خود را  در هر کاری دارند که به همین دلیل تصمیم گرفتیم چنین جلسه ای برای ارتقا جایگاه بانوان در حوزه اشتغال و کارآفرینی شهرستان با حضور بانوان فعال حوزه کارآفرینی و اشتغال شهرستان و مدیان کل دستگاه های ذی ربط در شهرستان برگزار شود و در این جلسه  تسهیل گری لازم نسبت به مرتفع شدن مشکلات بانوان در حوزه اشتغال و کارآفرینی اقدام و کمک کنیم.

نباتی با بیان اینکه منابع ،امکانات و پتانسیل های لازم در شهرستان بهار وجود دارد و باید این منابع را تقویت کرد ،گفت:از تمامی دستگاه های ذی ربط شهرستان درخواست داریم تا به صورت مستمر به روستاها سر بزنند و بحث اشتغال و کار آفرینی با استفاده از تسهیلات را برای مردم تببین کنندچرا که در سطح روستاها بانوان کارآفرین بسیاری وجود دارد که با استفاده از تسهیلات می‌توانند اشتغال مناسبی را برای سایر افراد ایجاد کنند.

رشد 160 درصدی پرداخت تسهیلات صندوق کارافرینی امید شهرستان بهار

مدیر صندوق کار آفرینی استان همدان دراین جلسه از رشد 160 درصدی پرداخت تسهیلات صندوق کارافرینی امید شهرستان بهار در 9 ماه امسال به نسبت سال گذشته خبر داد.

حسن پور با بیان اینکه صندوق کارآفرینی امید شهرستان بهار عملکرد قابل قبولی داشته ، میانگین تسهیلات پرداختی صندوق کار آفرینی همدان را در سال جاری نسبت به سال گذشته چهار برابر برشمرد و تصریح کرد:در 9ماهه  امسال در شهرستان بهار  15.5برابر سال گذشته رشد اعتبار داشتیم یعنی بیش از 150 تا 160 درصد تسهیلات پرداختی انجام شده  که این عملکرد بسیار قابل قبولی است.

حسن پور پرداخت تسهیلات صندوق کارآفرینی شهرستان بهار به بانوان را نیز در سال جاری هفت برابر سال گذشته دانست و گفت: صندوق کارآفرینی امید استان همدان در زمینه روستایی رتبه دوم کشور را داراست.

حمایت ویژه در پرداخت تسهیلات حوزه صنایع دستی و گردشگری شهرستان بهار

در ادامه مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان همدان با بیان اینکه در حوزه گردشگری بانوان نیز می‌توانند فعال باشند، گفت: در حوزه گردشگری به عنوان راهنمایان تور آمادگی داریم از فرصت بانوان استفاده کنیم.

معصوم‌علیزاده با اشاره به پرداخت تسهیلات در حوزه گردشگری تصریح کرد: پرداخت تسهیلات به متقاضیان در حوزه گردشگری فاقد سقف اعتباری بوده و هر فردی که طرحی مناسب در حوزه گردشگری داشته باشد، آمادگی داریم تسهیلات لازم را به او پرداخت کنیم و اگر در این طرح‌ها متقاضی بانوان باشند به طور قطع برند خاصی در طرح گردشگری با عنوان "بانوان فعال در حوزه گردشگری" ایجاد خواهد کرد.

وی همچنین با بیان اینکه حمایت از هنرمندان حوزه صنایع دستی برای حضور در نمایشگاه های مختلف در دستور کار است، یادآور شد: در حوزه میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اتفاقات خوبی در زمینه تسهیلات، آموزش و نمایشگاه ها افتاده است.

معصوم‌علیزاده با اشاره به موضوع بیمه هنرمندان صنایع دستی تصریح کرد: وزیر میراث فرهنگی در سفر اخیر خود به شهرستان‌های نهاوند و ملایر قول مساعد داد این موضوع را پیگیری کند و به طور قطع به زودی نتیجه آن را به اعلام خواهد کرد.

وی در رابطه با پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ و ۱۶ در حوزه صنایع دستی و گردشگری نیز خاطرنشان کرد: در رابطه با تسهیلات برای احداث و تجهیز کارگاه‌های صنایع دستی فعال موجود فرصت مناسبی برای استفاده از این تسهیلات بوده و از متقاضیان برای بهره‌مندی از این تسهیلات حمایت و کمک خواهیم کرد ضمن اینکه این تسهیلات بدوم سقف اعتباری است.

معصوم‌علیزاده در ادامه با تاکید بر حضور بانوان هنرمند در عرصه صنایع دستی در دوره های آموزشی نیز یادآور شد: برگزاری دوره های آموزشی در دستور کار معاونت صنایع دستی قرار گرفته که در چند حوزه این مباحث آموزشی را پیش ببرند تا برگزاری این دوره های آموزشی به بازار فروش هنرمندان صنایع دستی سطح استان کمک بسیاری کند.

وی این دوره های آموزشی را در زمینه برندسازی، بازاریابی، بسته بندی و فروش و آشنایی با بازار فضای مجازی دانست و گفت: از بانوان هنرمند حوزه صنایع دستی درخواست داریم برای تکمیل پروسه کار خود با شرکت در این دوره های آموزشی اقدام کنند.

حمایت از توسعه کسب و کار بانوان شهرستان بهار با افزایش رسته های تسهیلاتی

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان همدان در جلسه  با بیان اینکه تسهیلات را برای فضای کسب و کار سم می‌دانیم، گفت: باید متقاضی نیز از حداقل های سرمایه گذاری خود استفاده کند چراکه تسهیلات صرف سرمایه گذار را تنبل خواهد کرد اما اگر سرمایه گذار تاحدودی آورده داشته باشد حداقل دلسوزی را برای کار خود خواهند داشت و دولت نیز آنها را حمایت می‌کند.

یوسف شعبانی اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیتی که در بخش دولتی وجود دارد توانایی مواجهه با بیکاری موجود در بخش خصوصی را ندارد که راهکار حل این معضل احیای مشاغل خانگی و خانواده محور شدن فعالیت‌های کسب و کار است.

وی یادآورشد: سرانه درآمد خانواده ها با حضور خانواده و اعضای خانواده باید ارتقاء یابد و از ظرفیت موجود در هر منطقه بهره ببریم در این رابطه نیز دولت حمایت لازم را خواهد داشت.

شعبانی با بیان اینکه امسال پاشنه کشیده از مجتمع های کسب وکار و خوشه های مربوط به حوزه صنعت معدن حمایت خواهیم کرد، افزود: در سال جاری از چهار مسیر شامل مشاغل خانگی، تسهیلات توسعه روستایی با نرخ ۶ درصد، تسهیلات تبصره ۱۶ با نرخ ۴ و تسهیلات تبصره ۱۸ با نرخ شناور به متقاضیان کسب و کار تسهیلات پرداخت می‌شود که باید در این رابطه آگاه سازی اذهان عمومی از منابع دولتی سرعت بگیرد و بخشداران، اهالی روستاها را نسبت به این موضوع آگاه کنند.

شعبانی با اشاره به اینکه در حوزه مشاغل خانگی در استان همدان دارای ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت تسهیلات بودیم، اضافه کرد: از این میزان اعتبار تاکنون ۵۵ میلیارد تومان آن پرداخت شده و مابقی آن نیز پرداخت خواهدشد.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان همدان پرداخت تسهیلات توسعه روستایی با نرخ ۶ درصد را یکی دیگر از جمله تسهیلات پرداختی به متقاضیان دانست و گفت: در رابطه با تسهیلات توسعه روستایی دارای ۱۹۵ میلیارد تومان اعتبار هستیم که افراد متقاضی می توانند طرح های خود را ارائه دهند.

وی یادآور شد: از سهم ۱۶۰۰ میلیارد تومانی تبصره ۱۶ استان همدان عدد آنچنانی فعلا به ما ابلاغ نشده اما افراد طرح ها و ایده های خود را ارائه دهند تا با ابلاغ آن برای پرداخت این تسهیلات اقدام شود.

شعبانی تصریح کرد: قاعدتا امسال با توجه به افزایش مطالبات مردمی و بالا بردن سرانه درآمد خانواده با حضور بانوان و اعضای خانواده و بهره بردن از ظرفیت موجود در منطقه؛ بخش دولتی برنامه ریزی این حوزه را به جد پیگیری میکند و هدف گذاری میکنند و ما پاشنه خود را برای حمایت از مجتمع های کسب و کار کشیده ایم،پ و نیازمند این هستیم تا طرح و ایده در حوزه تعاون و اشتغال خانگی دریافت کنیم تا با حجم طرح ها مواجه شویم، مشکل امروز ما عدم آگاه سازی اذهان عمومی از منابع دولتی است، اگر بانوان حوزه کارآفرینی را توسعه دهند و تنوع و سلیقه خاصی در فضای کار آفرینی ایجاد کنند رسته های تسهیلاتی را افزایش میدهیم.

شعبانی در پایان خطاب به بانوان این جلسه خاطرنشان کرد: هر کدام از شما بانوان که در حوزه تعاون، دارای ایده، پیشنهاد و سرمایه گذاری باشند تسهیلات ویژه ای خاص به آنها پرداخت می‌شود.

حمایت از اشتغال زنان روستایی شهرستان بهار با تدوین سند راهبردی 

در انتها مدیرکل اداره صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه باید یک سند راهبردی برای اشتغال بانوان  روستایی شهرستان بهار شکل بگیرد، گفت: در این سند راهبردی حوزه های مختلفی چون برندسازی، آموزش، بازاریابی باید مورد نظر قرار گرفته و فضای کاری دستگاه‌های متولی مشخص شود و قطعا با همکاری دستگاه ها و سازوکاری که مدنظر فرماندار محترم شهرستان بهار است بحث مرتفع شدن مشکلات اشتغال بانوان بهار محقق خواهد شد.

احمد شانیان شهرستان بهار را جزء سه شهرستان استان همدان در حوزه اقتصادی برشمرد و اظهار کرد: در حال حاضر در روستای لتگاه معروف به قطب تولید جوراب کشور یک شرکت تعاونی ایجاد شده که ایجاد این شرکت تعاونی با رایزنی های وزارت صمت موجب شده مواد اولیه ارزان به دست واحدهای تولید کننده این روستا برسد و در بحث قیمت مواد اولیه کاهش 10 درصدی داشته باشند و این امر یک اتفاق خوب برای این روستا بود.

شانیان با بیان اینکه برنامه‌ها و دوره های آموزشی مختلفی برای این روستا در سال جاری پیش بینی شده است، تصریح کرد: برای برگزاری دوره های آموزشی قرار است استاد بین المللی را برای آموزش به این روستا دعوت کنیم که روستای دستجرد نیز با هماهنگی مسئولان می‌توانند از دوره های آموزشی پوشاک این روستا بهره مند شوند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار