معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری همدان گفت: شرکت های دانش بنیان و فن آور مرکز رشد شهرستان همدان ظرف یک سال گذشته در حوزه صادرات افزون بر چهار میلیون دلار فروش ارزی داشتند.
کد خبر: ۱۱۱۰۴۷۶
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ 16 June 2023

معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری همدان گفت: شرکت های دانش بنیان و فن آور مرکز رشد شهرستان همدان ظرف یک سال گذشته در حوزه صادرات افزون بر چهار میلیون دلار فروش ارزی داشتند.

به گزارش تابناک همدان از روابط عمومی فرمانداری همدان، اسدالله ربانی مهر در نشست با برخی شرکت های فناور و دانش بنیان شهرستان همدان اظهار داشت: حدود ۲۲۰ واحد فنآور و دانش بنیان در شهر همدان فعالیت دارند که تاکنون و ظرف یک سال گذشته بیش از هفت هزار میلیارد ریال فروش محصول داشتند.

وی افزود: با پیگیری های ۲ ماه اخیر و همکاری بانک ها، بنیاد علوی و بنیاد برکت شاهد رشد ۳۰ درصدی در پرداخت تسهیلات بانکی حوزه دانش بنیان ها بودیم و در کارگروه اقتصاد دانش بنیان مشکلات به صورت کارشناسی نیز بررسی و پیگیری می‌شود.

معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری همدان گفت: پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی، دانش بنیان ها به ویژه از محل تبصره ۱۶ و ۱۸ در اولویت بانک ها در سال جاری قرار دارد.

ربانی مهر اظهار داشت: شرکت های دانش بنیان محل فعالیت و تبدیل ایده به محصول توسط افراد نخبه و کارآمد است و یکی از اصلی ترین محورهای توسعه توجه به اقتصاد دانش بنیان است که محور اصلی آن شرکت های دانش بنیان و فن آور است.

وی ادامه داد: بیشترین مشکلات فعلی دانش بنیان ها در حوزه کارگاهی و مکان فعالیت، بازاریابی، مالیات، تسهیلات بانکی و بیمه است که باید پیگیری و حل شود.

معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری همدان گفت: در بخش پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ عملکرد بانک ها در حوزه دانش بنیان ها و فن آورها رضایت بخش نیست و باید در سال ۱۴۰۲ جبران شود.

ربانی مهر اظهار داشت: در شهر همدان ۴۰ شرکت دانش بنیان و ۱۸۰ واحد فن آور فعالیت دارند که محصولات آنها به کشورهای مختلف صادر می شود.

 

معاون توسعه و منابع انسانی پارک علم و فناوری استان همدان نیز در این نشست گفت: در صورت تامین به موقع اعتبارات از محل سفر رییس جمهور فاز دوم ساختمان اصلی پارک علم و فناوری همدان در دهه فجر سال جاری به بهره برداری می رسد.

بهزاد خزائیان افزود: از ۷۲ شرکت دانش بنیان فعال در استان همدان ۴۰ شرکت در پارک علم و فناوری همدان مستقر هستند.

معاون توسعه و منابع انسانی پارک علم و فناوری استان همدان گفت: از ۳۴۰ واحد فناور پذیرش شده در مراکز نوآوری و رشد تابعه پارک علم و فناوری استان همدان ۱۸۰ واحد فناور در مرکز رشد همدان استقرار دارند.

خزائیان افزود:‌ از ۲ هزار و ۷۲۸ نفر اشتغال که به واسطه فعالیت واحدهای فناوری، موسسات و شرکت های دانش بنیان ایجاد شده است، ۲ هزار و ۳۱۸ نفر اشتغال در مرکز رشد شهرستان همدان فعال هستند.

وی اظهار داشت: هزار میلیارد تومان فروش ریالی ظرف یک سال گذشته از سوی واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک استان رقم خورد که از این میزان بیش از هفت هزار میلیارد ریال توسط واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان مرکز رشد شهرستان همدان انجام شده است.

معاون توسعه و منابع انسانی پارک علم و فناوری همدان گفت: همچنین از ۵.۵ میلیون دلار فروش ارزی توسط واحدهای فناوری و شرکت های دانش بنیان در سال گذشته چهار میلیون دلار آن توسط مرکز رشد همدان رقم خورده است.

خزائیان با بیان نیازها و دغدغه های واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان اظهار داشت: ایجاد فضای اداری و کارگاهی یکی از دغدغه های اصلی واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان استان همدان است.

وی گفت:‌ فاز اول ساختمان پارک علم و فناوری همدان به میزان ۶ هزار مترمربع مساحت دارد که از این میزان ۵۰۰ مترمربع آن در اختیار بخش ستادی و اداری و پنج هزار و ۵۰۰ مترمربع آن در اختیار واحدهای فناور است.

این مقام مسئول افزود: در سفر سال گذشته ریس جمهور و اعضای هیات دولت به همدان ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل فاز دوم ساختمان پارک علم و فناوری همدان مصوب شد.

این مقام مسئول افزود: در سفر سال گذشته ریس جمهور و اعضای هیات دولت به همدان ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل فاز دوم ساختمان پارک علم و فناوری همدان مصوب شد.معاون توسعه و منابع انسانی پارک علم و فناوری همدان تاکید کرد: اولویت تخصیص مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان همدان به پروژه هایی تعلق می گیرد که تا پایان سال آماده بهره برداری می باشند و در صورت تامین اعتبار به موقع مصوب سفر ریاست

محترم جمهوری به استان، پروژه فاز دوم ساختمان پارک علم و فناوری همدان به مساحت چهار هزار و ۲۰۰ متر مربع و با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دهه فجر سالجاری افتتاح و امکان بهره برداری ۴۳ فضای اداری و ۱۱ فضای کارگاهی برای شرکت های دانش بنیان

فراهم می شود.

وی ضمن درخواست از دستگاه های اجرایی که فضاها و سوله های خالی خود را در اختیار واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان قرار دهند، گفت: در شهرستان های رزن و کبودراهنگ این اتفاق مهم رخ داده است.

این مقام مسئول دومین نیاز و دغدغه واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان استان را واگذاری اراضی پارک علم و فناوری به شرکت های دانش بنیان به منظور احداث فضاهای کارگاهی و تولیدی اعلام کرد.

خزائیان افزود:‌ در صورت تامین اعتبار مورد نیاز تا پایان سال جاری در فاز اول زمین های پارک همدان به مساحت ۶ هکتار شامل تاسیسات زیربنایی برای واگذاری به شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور انجام می شود.

به گفته وی، تمهیدات لازم برای تامین برق مورد نیاز به منظور آماده سازی تاسیسات زیربنایی و واگذاری زمین از سوی پارک علم و فناوری همدان انجام شده که البته نیازمند حمایت مدیران و مسئولان اجرایی استانی و شهرستانی برای تحقق این مهم هستیم.

خزائیان پرداخت تسهیلات کم بهره را نیز از جمله درخواست های واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان دانست و تصریح کرد: در همین راستا علاوه بر پرداخت وام از محل منابع داخلی پارک و صندوق پژوهش و فناوری استان در سال ۱۴۰۱ از منابع بنیاد علوی و برکت از محل تسهیلات تبصره ۱۶ با کارمزد

چهار درصد بیش از ۳۰۰ طرح با اعتباری بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال مصوب و به بانک ها معرفی و در حال پرداخت است.

در ادامه این نشست مدیران واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان به بیان نقطه نظرات و مشکلات خود پرداختند و تداوم و استمرار این نوع جلسات را با حضور مسولان و مدیران استان در آینده درخواست کردند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار